için kaldı

Tren garı saldırısında emri veren açıklandı

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşta 45. güne girildi. Ukrayna, Rus ordusunun 19 bin 100 asker, 151 uçak, 136 helikopter ve 705 tankını kaybettiğini açıkladı. Geçtiğimiz gün 52 kişinin hayatını kaybettiği tren garı saldırısı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Batılı kaynaklar, saldırının emrinin Rus General Aleksandr Dvornikov tarafından verildiğini duyurdu.

Tren garı saldırısında emri veren açıklandı
Son Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 15:01
9 Nisan 2022 Cumartesi 14:19

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 45. gününe girildi.

Geçtiğimiz gün Rus ordusunun Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk şehrinde tahliyeleri bekleyen sivillerin olduğu tren istasyonuna gerçekleştirdiği saldırının bilançosu ise artmaya devam ediyor.

Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko, Ukrayna’nın Kramatorsk kentinde sivillerin beklediği tren istasyonuna yapılan saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün tüm dünya Kramatorsk’taki tren garı saldırısında ölen 5’i çocuk 52 vatandaşın yakınlarına başsağlığı diliyor" diye konuştu.

Batılı kaynaklar ise, saldırının emrini veren kişi ile ilgili açıklamada bulundu.

Kaynaklar, saldırının emrinin Rus General Aleksandr Dvornikov tarafından verildiğini duyurdu.

Aleksandr Dvornikov, Rusya’nın Suriye’ye gönderdiği birliklerde görev yapmış bir komutan olarak tanınıyor.

RUS GÜÇLERCE "TOÇKA-U" FÜZESİYLE VURULDUĞU BİLDİRİLMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Kramatorsk istasyonunun Rus güçlerce "Toçka-U" füzesi ile vurulduğunu açıklamış, tren istasyonundaki saldırının ardından "Rusya sınır tanımayan bir kötülüktür" diye konuşmuştu. 

RUSYA İNKAR ETMİŞTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrindeki tren istasyonuna Rus güçlerince füzeli saldırı yapıldığı yönündeki açıklamaların "yanlış" ve "provokasyon" olduğunu bildirmişti. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna yönetiminin konuyla ilgili açıklamasının doğru olmadığı belirtilmişti. 

Açıklamada, “Rusya tarafından 8 Nisan'da Kramatorsk şehrindeki tren istasyonuna gerçekleştirdiği iddia edilen ‘füze saldırısı’ ile ilgili tüm açıklamalar bir provokasyondur ve kesinlikle doğru değildir. 8 Nisan'da Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi ateş etme görevi yoktu ve planlanmamıştı” ifadeleri kullanmıştı. 

Parçaları Kramatorsk tren istasyonunun yakınında bulunan ve görgü tanıklarınca görüntüleri yayınlanan Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığı aktarılan açıklamada, "14 Mart'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı 19. Füze Tugayı, Donetsk şehir merkezine benzer bir şekilde Toçka-U füzesiyle saldırmış, olay yerinde sivillerden 17 kişi ölmüş, 36 kişi yaralanmıştı" denilmişti. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar