Araç sahiplerini ilgilendiren haber! Trafik sigortasında yeni dönem!

Araç sahiplerini ilgilendiren habere göre, trafik sigortasıyla ilgili eski dönem tarihe karışıyor, tazmin sistemi geliyor. Sürücünün ceza puanı, ehliyetine el konulması gibi konular sigorta primini belirlemede etkin olacak.

Araç sahiplerini ilgilendiren haber! Trafik sigortasında yeni dönem! - Sayfa 1

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni düzenlemeleri açıkladı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

1 10
 
Araç sahiplerini ilgilendiren haber! Trafik sigortasında yeni dönem! - Sayfa 2

Yapılacak olan değişikliğin ortada olan belirsizlikleri kaldıracağını söyleyen İSAD Başkanı Turusan Bağcı, "Sürücünün ceza puanı, ehliyetine el konulması gibi konular sigorta primini belirlemede etkin olacak. Bu sayede iyi sürücü kötü sürücü ayrımı yapılabilecek ve sigorta şirketleri tarafından primler daha adaletli belirlenebilecek." dedi.

2 10
 
Araç sahiplerini ilgilendiren haber! Trafik sigortasında yeni dönem! - Sayfa 3

Bağcı süreci şu şekilde özetliyor:

Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılacak bir entegrasyon ile trafik kuralları ihlalleri sonucu uygulanan sürücü ceza puanları sürücü belgesine el konma süresi gibi bilgiler göz önünde bulundurularak birçok ülkede uygulanan sigortalı skoru hesaplanması projesi de getirilmesi düşünülmektedir.

3 10
 
Araç sahiplerini ilgilendiren haber! Trafik sigortasında yeni dönem! - Sayfa 4

Acentelerin kredi skoru verebildiği bu dönemde bütün dünyada bundan daha önemli olduğu düşünülen sigorta skoru kişiler için de önemli bir değerlendirme kriteri de olabilir.

4 10