Trabzon'da özel ambulans uçak neden acil iniş istedi?

Trabzon'da özel ambulans uçak neden acil iniş istedi? İşte yaşanan son dakika gelişmesi..

Trabzon'da özel ambulans uçak neden acil iniş istedi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
14 Mart 2018 Çarşamba 11:56

Trabzon Havalimanı'ndan kalkan özel ambulans uçak acil iniş istedi. Peki ama neden? İşte Trabzon'dan detaylar..

Katar'ın başkenti Doha'ya giden özel ambulans uçak yakıt almak için Trabzon Havalimanı'na iniş yaptı ve kalkışından kısa bir süre sonra uçağın motorunda teknik arıza olabileceği nedeniyle acil iniş istedi. 

Trabzon Havalimanından kalkan bir ambulans uçak, teknik arıza nedeniyle geri döndü... Uçağın inişi için Havalimanında uçuş ve kalkışlara izin verilmediği kaydediliyor...

Edinilen bilgiye göre Trabzon Havalimanı'nda bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Trabzon’dan havalanan özel uçak, havada yaşadığı teknik arıza sonrasında geri dönmek zorunda kaldı. Trabzon Havalimanı Kulesi ile irtibat kuran uçak, yakıt bitirmek için Trabzon semalarında seyrettiği kaydedilirken uçağın yakıtını bitirdikten sonra iniş yapacağı ifade ediliyor.

Trabzon Havalimanda yaşanan bu acil olay sonrasında iniş ve kalkışlara izin verilmiyor. Uçağın ambulans uçak olduğu ve Almanya'ya hasta taşıdığı kaydediliyor. Trabzon Havalimanın uçuş bilgileri kontrol edildiğinde İstanbul’dan Trabzon’a gelecek, Trabzon’dan ise İstanbul’a havalanacak uçaklarda gecikme yaşandığı görüldü.

HAVALİMANINDA ALARM VERİLDİ

Trabzon havalimanından kalkış yapan ambulans tipi uçak teknik arıza nedeniyle acil iniş istedi. Uçağın havada tur attığı ve yakıtının bitimine doğru inişe geçeceği öğrenildi. Havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı. Trabzon havalimanına gelen uçaklar Ordu-Giresun havalimanına yönlendirildi. Havalimanında alarm verildi. İtfaiye araçları iniş yapacak uçağa köpük sıkmak ve müdahalede bulunmak üzere hazır bekletiliyor.

ÖZEL AMBULANS UÇAK PİSTE İNİŞ YAPTI

Acil iniş isteyen özel ambulans uçak sorunsuz bir şekilde Trabzon Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar