Tezcan: Bunlar siyasi kavram

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘faşist diktatör’ diyen Tezcan, yaptığı yeni açıklamada, “bunlar siyasi kavram” ifadelerini kulandı.

Tezcan: Bunlar siyasi kavram
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
1 Kasım 2017 Çarşamba 15:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘faşist diktatör’ demişti. Buna karşılık Erdoğan suç duyurusunda bulunarak tazminat davası açmıştı.

Bu olaylar sonrası yeni bir açıklamada bulunan Tezcan şu ifadelerini kullandı:

“Çok rahatsız oldular. Pazartesi bir gerçeği açıkladım. 'Kral çıplak' dedim. Sadece bizim açıklayabileceğimiz bir şeyi söyledim, ortalık karıştı. AK Parti'den taşı alan üzerime koştular. Neden bu telaşa kapıldıklarını biliyorum. 'Reis kenarda oturduğumuzu görürse benim de üzerime gelir' telaşından dolayı koştular.

Biz memleketin en önemli meselesini söyledik, söylemeye de devam edeceğiz, tehdit ve kuru gürültüye pabuç bırakmayacağız. Gerçeği söylemeye devam edeceğiz. Ahlaki bir terim var mı yok?

Siyasi bir kavram. Benim işim senin hoşuna gidecek şeyi söylemek değil. Buna karşılık hükümet sözcüsü benim sözlerime: 'edepsizlik, ahlaksızlık, seviyesizlik, terbiyesizlik' dedi. Benimki siyaset literatüründen alınmış sözler.

Kimin sözü hakaret içerikli vatandaşlarımın vicdanına bırakıyorum. Kötü söz sahibinindir. Beni yıldıracağınızı sanıyorsunuz, yok öyle yağma. Toplumu kutuplaştırmak faşizm yöntemidir”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar