İmamoğlu’ndan İBB açıklaması: Tespit edebildiğimiz ne varsa kamuoyuyla paylaşacağız

YSK kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, “İsrafın hangi noktalarda olduğunu toplumla paylaşacağız. Bu noktada biraz daha zaman var. Çalışıyoruz. Tabii ki elde ettiğimiz ve tespit edebildiğimiz kadarıyla” dedi

İmamoğlu’ndan İBB açıklaması: Tespit edebildiğimiz ne varsa kamuoyuyla paylaşacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
10 Mayıs 2019 Cuma 10:12

YSK İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu Sözcü gazetesinden Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, seçimlerin iptali konusunda yöneltilen "Sizin bir oy patlaması yapıp seçimleri bir hayli önde kazanacağınız öngörüleri var. Bu, seçmeni rehavete sürüklemez mi? Böyle bir algı kasıtlı olarak gündeme getiriliyor olabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kesinlikle haklısınız. Hiçbir seçim, seçimden önce kazanılmaz! Seçim mücadele ile kazanılır. Süreci insanlara anlatmakla kazanılır. Dolayısıyla bize gönül verenin sadece bizi alkışlaması değil çalışması lazım, mücadele etmesi lazım. İftarlara davet edin diyorum, komşularınızı, dostlarınızı. Beraber sohbet edin, bu mağduriyeti anlatın. Demokrasi mağduriyetini, hukuk adına işlenen suçu anlatın. Seçim sürecini en iyi dille anlatın. Biz, topluma kucaklaşmayı, birbirini sevmesini, hoşgörüyü anlatıyoruz.

Bütün bunlar yapıldığı takdirde seçim kazanılabilir. Her seçim sandıkla kazanılır. Son seçim şunu çok net ifade etmiştir. Sandık günü de yetmiyor. Tam 37 gün sonra kazandığımız seçimi elimizden aldılar. İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu dahil, okullar, sandıklar, seçimin her aşamasında olağanüstü bir görev bilinciyle hareket etmemiz lazım. Adil bir seçim bir platformu kurmamız lazım."

 Dündar’ın imamaoğlu ile yaptığı röportaj şöyle;

Kısa süreli belediye başkanlığı döneminizde bazı kayıtlara ulaşmak istediniz, ancak bunlar mahkeme kararıyla engellendi. Acaba kamuoyunda sık sık dillendirilen, tüyü bitmemiş yetim hakkının bulunduğu bu kaynakların bazı yandaş kuruluşlara, vakıflara, tarikatlara aktarıldığına dair tespitleriniz oldu mu?

Uğur Bey, biz İstanbul'un finansal açıdan ne durumda olduğunu ve bu kısa sürede tespit edebildiklerimizi, israfın hangi noktalarda olduğunu…

Nasıl bir tablo çıktı karşınıza?

Elbette ki ürkütücü… İsrafın hangi noktalarda olduğunu toplumla paylaşacağız. Bu noktada biraz daha zaman var. Çalışıyoruz. Tabii ki elde ettiğimiz ve tespit edebildiğimiz kadarıyla…

Yani bunları kamuoyuyla, toplumla paylaşacaksınız!

Tabii ki. İstanbullu şunu görecek: İstanbul nasıl yönetiliyor? Benim cebimden çıkan vergilerim karşılığında nasıl bir ortam yaratılıyor veya yaşanıyor? Bunları görecek. Biz anlatacağız insanlara…”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar