Şırnak’ta 304 anahtar hak sahibine verildi

PKK’lı teröristler tarafından Şırnak’ta 3 yıl önce saldırı sonucu evleri kullanılmayacak duruma gelen vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca inşa edilen 5 bin 716 konuttan, 304 konutun anahtarı hak sahiplerine teslim edildi.

Şırnak’ta 304 anahtar hak sahibine verildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
20 Temmuz 2019 Cumartesi 18:30

Şırnak'ta 3 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan veya kullanılmayacak duruma gelen vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca inşa edilen 5 bin 716 konuttan 3 bin 746'sı tamamlandı, 304 konutun anahtarı hak sahiplerine verildi.

Bahçelievler, Yeşilyurt, Yeni, Cumhuriyet, Aydınlıkevler, İsmet Paşa ve Gazi Paşa mahallelerinde 3 yıl önce teröristlerce kazılan çukurların ardından gerçekleştirilen saldırılarda evleri yıkılan ve kullanılmayacak duruma gelenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda inşa edilen 5 bin 716 konuttan 3 bin 746'sı tamamlandı ve bu konutlardan 304'ünün anahtarı hak sahiplerine teslim edildi.

Yeni evlerine yerleşenler sıcak yuvalarına kavuşmanın sevincini yaşarken, vatandaşların 90, 120 ve 140 metrekarelik modern konutlara yerleşmesiyle bir dönem silah ve patlama seslerinin duyulduğu mahallede, şimdi parklarda huzur içerisinde oynayan çocukların sesi yükseliyor.

Konutlara yerleşen aileler konforlu yaşama kavuşurken, çevresinde oluşturulan yeşil alanlara kurulan oyun parklarında çocuklar uzun bir aradan sonra mahalle arkadaşlarıyla oynamanın keyfini sürüyor.

Vatandaşlar memnun

Konutlara yerleşen Şahin Ürper, yaptığı açıklamada, Bahçelievler Mahallesi'nde 6 katlı 12 dairesi olduğunu, terör saldırılarında binanın yıkıldığını söyledi.

3 yıl önce kentin büyük bir felaket yaşadığını anımsatan Ürper, "Evimizden, memleketimizden olduk ve çok sıkıntılı bir dönem geçirdik. Bu süreçte fakiri de zengini de problemli bir hayat sürdürdü." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar