için kaldı

Teröristler için çember daralıyor

İç güvenlik operasyonları kapsamında son 10 günde, PKK/KCK ve MLKP’lilerin de aralarında bulunduğu 7 terörist ölü ele geçirilirken, 2’si teslim oldu, bir terörist ise yakalandı.

Teröristler için çember daralıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
30 Temmuz 2019 Salı 11:24

İç güvenlik operasyonları kapsamında son 10 günde, PKK/KCK ve MLKP’lilerin de aralarında bulunduğu 7 terörist ölü ele geçirilirken, 2’si teslim oldu, bir terörist ise yakalandı. Türkiye’nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK’ya yönelik mücadeleyi aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, Hakkari, Tunceli, Şırnak ve Ağrı kırsalı başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki operasyonlara hız verdi. Şehir merkezi ve kırsal demeden PKK’lı teröristleri takibe alan güvenlik güçleri, temmuz ayında da terör örgütü PKK/KCK’ya göz açtırmadı. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca 19-29 Temmuz tarihlerinde düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında, PKK/KCK ve MLPK’li teröristlerinde aralarında bulunduğu 7’si etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 2 terörist teslim olurken bir terörist ise güvenlik güçlerince sağ yakalandı.

Bu teröristlerin başına konulan ödüllerin toplamı 6 milyon lira

Operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin, "Terörden Arananlar Listesi"nde "mavi kategori"de 1,5 milyon lira ödülle yer alan "Seydo" kod adlı Taylan Kutlar ile sözde Erzurum eyalet komutanı "Şevin" kod adlı Hülya Kül, "turuncu kategori"de 600 bin lira ödülle aranan sözde dorşin grubu halkla ilişkiler sorumlusu "Sorhin Eruh" kod adlı Meryem Aksu ile "Agir" kod adlı Uğur Arslan olduğu belirlendi. Ayrıca, "gri kategori"de 300 bin lira ödülle yer alan "Pirdoğan" kod adlı Hıdır Çallı, sözde Erzurum eyaleti Çavreş Gücü sorumlusu "Bahoz Velat" kod adlı Cihan Akalın ve sözde Amed eyaleti maliye/cephane birimi sorumlusu "Agit Soro" kod adlı Celal Gök de etkisiz hale getirildi. "Gri kategori"de yer alan "Şevger" kod adlı Muhammet Fadullah Kamış ise güvenlik güçlerinin operasyonuyla yakalandı. Şırnak ve Van’da "gri kategori"de aranan iki terörist ise güvenlik güçlerinin çalışması sonucu ikna edilerek teslim oldu. Bu teröristlerin başına konulan ödüllerin toplamı 6 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Etkisiz hale getirilen terörist çocuk katili çıktı

Ağrı’da etkisiz hale getirilen terörist Uğur Arslan, 11 Nisan 2015’te Tendürek Dağı’nda güvenlik güçlerine yönelik saldırıya, 8 Eylül 2015’te Taşlıçay İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya, 9 Temmuz 2016’da Tendürek Dağı’nda 1 çocuğun ölümü ve 1 çocuğun yaralanmasıyla sonuçlanan el yapımı patlayıcının yerleştirilmesi olayına, 29-30 Ağustos 2016’da Tendürek Dağı’nda 12 güvenlik görevlisinin şehit olması ile sonuçlanan saldırıya, 10 Eylül 2016’da Tendürek Dağı’ndaki Karakuş Tepe Üs Bölgesi’ne düzenlenen ve 10 güvenlik görevlisinin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıya, 6 Ekim 2016’da Tendürek Dağı’nda güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırıya katıldığı belirlendi. Terörist Arslan’ın ayrıca 24 Mayıs 2017’de Doğubayazıt-Çaldıran D-975-03 karayolunun Tendürek Dağı kesiminde 17 tır ve 2 binek aracın yakılması eylemine katıldığı da tespit edildi.

Belediye meclis üyesi ile yeğenini öldürdüğünü itiraf etti

Erzurum’da İl Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan terörist Muhammet Fadullah Kamış’ın AK Parti Erzurum Karayazı Belediye Meclis üyesi Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük’ün öldürülmesi olayının faili olduğu belirlendi. Terörist Kamış, ilk sorgusunda, Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük cinayetini işlediğini itiraf etti. Erzurum’un Karayazı ilçesinde, 18 Haziran’da AK Parti Karayazı Belediye Meclis üyesi Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük Turnagöl Mahallesi ile Anıtlı Mahallesi arasında arazide terk edilmiş haldeki araçta ölü bulunmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar