Telefondan AKBİL doldurma | İstanbulkart telefondan doldurulabilecek

Telefondan AKBİL doldurmak artık mümkün.bir çok kişinin İstabulkartı'nı doldurma derdi sona eriyor. NFC özelliği bulunan telefonlardan İtanbulkart'a telefondan yükleme yapılabilecek.

Telefondan AKBİL doldurma | İstanbulkart telefondan doldurulabilecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
9 Şubat 2018 Cuma 16:09

İstanbullulara büyük rahatlık sağayacak bu uygulama sadece NFC özelliği olan telefonlarda kullanılabilcek. Telefondan AKBİL doldurma ile ilgili her şey.

Telefondan İstanbulkarta bakiye yükleme uygulaması hangisi?

Toplu taşıma araçlarını kullanmadan önce sıra bekleme derdini ortadan kaldıran uygulama ile ilgili detaylar belli oldu. BELBİM tarafından geliştirilen uygulama gündelik hayatımız oldukça kolaylık sağlayacak. Uygulamayı kullanmak ise oldukça basit olacak öncelille bir hesap açılıyor ve İstanbulkart'ınız tanıtıyorsunuz bu kısa işlemden sonra hemen yükleme yapabiliyorsunuz

Telefondan AKBİL yüklemesi yapılabilecek

NFC özelliği bulunan telefonlarınızda İstanbullkart'ınızı telefonunuzun arkasına okutarak bakiyenizi görüntüleyebilir ve istediğiniz miktarda yükleme yapabilirsiniz. Anlaşmalı banka kartınızla yapacağınız bu işlemde dilediğiniz miktarda bakiye yükleyebileceksiniz

NFC özellikli olmayan telefonlarda ise uygula üzerinden dolum talimatı oluşturularak, en yakın otomatik dolum makinesi (biletmatik) veya akıllı duraklarda yer alan istanbulkart talimat yükleme noktalarına kartınızı okutarak dolum işleminizi tamamlayabileceksiniz. En yakın Yükleme ve Harcama Noktalarını Görüntüleme Konumunuza en yakın istanbulkart yükleme ve harcama noktalarını harita üzerinde görüntüleyebileceksiniz.

Telofandan AKBİL Bakiyesi sorgulaması yapılabilecek

NFC destekli telefonlarınızda istanbulkart'ınızı telefonunuzun arkasına okutarak anlık bakiye görüntüleyebilirsiniz.

Yükleme yapmanın yanında bakiye sorgulamanıza da olanak sağlayan İstanbulkart uygulaması henüz tanıtım versiyonuna sahip olduğu için sadece bir kart tanıtabiliyorsunuz. Anlık bakiye görüntüleme işlemi ise kartınızı telefonunuzun arkasına tuttuğunuz zaman gerçekleşiyor. Kredi kartıyla yükleme yapmak için ise kredi kartınızı uygulamaya tanımlamanız gerekiyor.

NFC Nedir?

NFC, düşük bant genişliğine sahip olan, Bluetooth ve Wifi gibi teknolojilerden zayıf çalışan ve çok kısa mesafe (yaklaşık 4 cm aralıkta) ile kullanılabilen bir kablosuz iletişim teknolojisidir. Açılımı Near Field Comminucation, Türkçesi ise Yakın Alan İletişimi olan NFC teknolojisi, temel olarak bu teknolojiye sahip cihazların kısa mesafede birbiri ile veri alışverişi yapabilmesini sağlar.

NFC nerelerde kullanılır?

NFC teknolojisi, akıllı telefonlarda mobil ödeme, çipli kimlikler ile daha hızlı işlem yapabilme ve NFC etiketlerde kullanılmaktadır. NFC etiketler belli bir işlemi kolaylaştırmak için kullanılır. Çok basit bir örnekte, akıllı telefonunuzu NFC etiketine yaklaştırarak, telefonunuzun bir uygulamasını açabilirsiniz.

Sonuç olarak NFC teknolojisi, yakın mesafede kilit açma, veri aktarma, alışveriş yapma gibi pek çok işlemi, kolaylıkla yapabilmemizi sağlayan ve son yıllarda akıllı telefonlarda yayınlaşan bir teknolojidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar