için kaldı

Tekel bayisine saldıran teröristen 29 Ekim itirafı

Ankara'da tekel bayisine yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren DAEŞ üyesi terörist, jandarmadaki ifadesinde, "terörist elebaşı Bağdadi'nin öldürülmesi nedeniyle sansasyonel eylem arayışında olduğunu, bu nedenle 29 Ekim gününü seçtiğini" itiraf etti.

Tekel bayisine saldıran teröristen 29 Ekim itirafı
Son Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe 17:51
7 Kasım 2019 Perşembe 17:41

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde tekel bayisine 29 Ekim'de el yapımı patlayıcıyla (EYP) düzenlenen saldırının ardından başlatılan soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Saldırının ardından güvenlik kamerası görüntülerini ve delilleri inceleyen Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, içinde uzaktan kumandalı EYP bulunan çantayı tekel bayisine maske takıp topallayarak hasta taklidi yapan bir kişinin bıraktığını tespit etti. Ekipler, bu kişinin tekel bayisindeki EYP'li çantayı dükkandan çıkıp yaklaşık 30 metre uzaklaştıktan sonra infilak ettirdiğini belirledi.

Kimlik bilgilerine ulaşılan şüpheli A.B.'nin, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu tespit eden ekipler, takibe aldıkları A.B.'nin M.S, M.Ş. ve Z.S. adlı diğer örgüt mensupları ile Yenimahalle'deki bir hücre evinde ikamet ettiklerini ortaya çıkardı.

Hücre evinden çıkanlar

Jandarma ekiplerince belirlenen hücre evine düzenlenen operasyonda, 4 DAEŞ mensubu gözaltına alındı. Hücre evinde yapılan aramalarda, terör örgütü DAEŞ'in sözde bayrağı, 500 metre elektrik kablosu, iki IPAD, ampermetre, dizüstü bilgisayar, 8 akıllı cep telefonu, adaptör, 4 CD, lehim makinesi, örgütsel dokümanlar, görüntü kaydedebilen dürbün, 2 anahtar devre, 2 uzaktan kumanda ile 2 flash bellek ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ve gözaltındaki şüphelilerin DAEŞ'in uyuyan hücre yapılanmasında yer aldıklarını deşifre eden jandarma ekipleri, 31 Ekim-5 Kasım'da 4 ayrı operasyon daha gerçekleştirdi. Operasyonlarda U.S. ile T.S. Lalahan ve Yenimahalle'de, B.S. Adana'da, M.S. yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışırken Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, R.M.C. de Bursa'nın Osmangazi ilçesinde gözaltına alındı.

"Haram düşüncesiyle tekel bayisini hedef aldım"

Saldırıyı gerçekleştiren A.B'nin jandarmada verdiği ifadesinde, bombalı saldırıyı DAEŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesine tepki olarak düzenlediğini, sansasyonel olması için de 29 Ekim gününü seçtiğini itiraf ettiği öğrenildi.

Başkentte, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alınan yoğun güvenlik tedbirlerine takılmamak için şehir merkezinden uzak bir hedef arayışında olduğunu ifade eden zanlının, "haram" düşüncesiyle alkol satışı yapan tekel bayisini hedef aldığını anlattığı kaydedildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından 4 Kasım'da adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden aralarında A.B'nin de yer aldığı 3'ü tutuklanırken 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğer 3 şüpheliden 2'si de dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Gözaltındaki bir şüphelinin ise jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar