için kaldı

TCDD personel alımı başladı! TCDD 295 kamu personeli alacak!

TCDD kamu personeli alım başvurusu başladı. Geçtiğimiz günlerde 88 tren teşkil işçisi istihdam edeceğini duyuran TCDD personel alımı yapacak. İşte koşullar...

TCDD personel alımı başladı! TCDD 295 kamu personeli alacak!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
12 Aralık 2017 Salı 14:09

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 295 kamu personel istihdam edecek. Geçtiğimiz günlerde 88 tren teşkil işçisi alacağını duyuran TCDD yenide ilan açtı. Buna göre TCDD bünyesinde istihdam etmek üzere 295 kamu personeli işe alınacak. Peki TCDD kamu personeli alımı başladı mı? TCDD personel alım koşulları neler? TCDD ilanına başvuru nasıl yapılır?

TCDD 295 kamu personeli istihdamı yapacağını açıkladı. En az lise mezunu şartı aranan 295 TCDD personel kadrolarına başvurular başladı. Peki TCDD hangi pozisyonlar için işçi alacak? Lise mezuniyeti dışında hangi şartlar aranıyor?

Devlet Personel Başkanlığı'nın kurumsal internet sitesinin yanı sıra İŞKUR üzerinden de yayımlanan TCDD personel alımı ilanına göre, işçi alımı yapılacak pozisyonlar ve kaç kişi alınacağı şu şekilde belirtildi:

88 tren teşkil işçisi,

50 mühendis işçisi,

117 tren teşkil işçisi,

128 mekanik vasıta tesis cihaz ve vinç operatörü

 


TCDD PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

TCDD personel alımı ilanına başvuracak adayların en az lise mezunu olmaları bekleniyor. Öte yandan adaylardan KPSS puanı da istenecek. TCDD işçi alımı için adayların 2016 yılı KPSS ilgili puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekecek.

Bunun yanında adayların her pozisyon için belirtilen mezuniyet şartı ve deneyim şartını karşılamaları gerekecek. Bazı ilanlarda sürücü belgesi şartı da yer alıyor.

Mühendis personel alımı; inşaat mühendisliği, jeoloji mühendisliği, harita mühendisliği ile elektrik, elektrik elektronik mühendisliği alanlarında yapılacak. İlgili bölümlerden mezun adaylar başvuru yapabilecek. Adayların ayrıca meslekleriyle ilgili yerlerde en az bir yıl çalışmış olmaları gerekecek. Atanan adaylar ise, bulundukları pozisyonda en az 5 yıl görev yapmakla yükümlü olacaklar.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan ve İŞKUR'un sitesinde de yayınlanan ilan şu şekilde;

50 Mühendis İşçiliği, 117 Tren Teşkil İşçiliği, 128 Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörlüğü, sanatkollarında olmak üzere 295 işçi alınacaktır.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumunda talebimiz Açık İş İlanlarında 12.12.2017 - 21.12.2017 tarihleri arasında ilan edilecektir. Talebimiz ilan edildikten sonra ilanda belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvurularını Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken hususlar TCDD web sitesinde (http://www.tcdd.gov.tr) yayınlanacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ 21 ARALIK

TCDD bünyesinde çalışmak isteyen personel adayları için son başvuru tarihi 21 Aralık 2017 olarak belirtildi. Bugün itibariyle başlayan TCDD işçi alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar İŞKUR iş arayan sistemi https://esube.iskur.gov.tr/ üzerinden ilanlara ve başvuru sayfasına ulaşabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Tren Teşkil İşçisi ünvanı için başvuru yapacakların;

Raylı Sistemler İşletme, Raylı Sistemler Elektrik Elektronik, Raylı Sistemler İnşaat, Raylı Sistemler Makine ve Raylı Sistemler Mekatronik,

Harita Mühendisi ünvanı için başvuru yapacakların; Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık,

İnşaat Mühendisliği ünvanı için başvuru yapacakların; İnşaat Mühendisliği,

Jeoloji Mühendisi ünvanı için başvuru yapacakların; Jeoloji Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Jeolojisi,

Elektrik, Elektrik-Elektronik Mühendisi ünvanı için başvuru yapacakların; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği,

Mekanik Vasıta Tesis Cihaz ve Vinç Operatörü ünvanı için başvuru yapacakların; Raylı Sistemler Elektrik Elektronik, Raylı Sistemler İnşaat, Raylı Sistemler Makine ve Raylı Sistemler Mekatronik bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

TCDD İŞÇİ ALIM BAŞVURU İLANI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar