TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın görevinden alınıyor

Ankara’da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz trenin çarpışmasında 9 kişi hayatını kaybetmişti. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın görevden alınacağı öne sürüldü.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın görevinden alınıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
14 Şubat 2019 Perşembe 12:21

Türkiye’de yaşana tren kazalarından sonra TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt’un görevden alınacağı iddia edildi.  Bu iddiayı dile getiren ise Sözcü'den Erdoğan Süzer oldu.

Başta 2004 yılındaki hızlandırılmış tren kazası olmak üzere son dönemde sürekli tren kazalarıyla sarsılan Türkiye, geçen yıl biri Çorlu diğeri Ankara'da olmak üzere iki büyük tren kazasına sahne oldu. 8 Temmuz 2018'de 24 kişinin öldüğü Çorlu kazası altyapı eksikliğinden, hemen 5 ay sonra 13 Aralık 2018'de 9 kişinin öldüğü Ankara kazası da sinyalizasyon eksikliğinden kaynaklanmıştı. TCDD İşletmeler Genel Müdürü İsa Apaydın'ın bu iki büyük kaza nedeniyle görevine son verileceği ileri sürülüyor.

TCDD'deki ikinci büyük bürokrat operasyonu için adı geçen TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt'un ise kurum içerisinde genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarıyla yaşanan anlaşmazlıklar ile son dönemde popüler hale gelen Kars treninde yaşanan bilet sorunları nedeniyle görevden alınacağı konuşuluyor.

Veysi Kurt TCDD Genel Müdür Yardımcısı iken 2011'de yılında, İsa Apaydın da TCDD Genel Müdür Yardımcısı iken 2015'te AKP'den milletvekilliği için aday adayı olmuştu. Vekil olamayan iki bürokrat daha sonra genel müdürlük koltuğuna oturdu.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar