TBMM Tuma Çelik için kararını verdi

TBMM Hazırlık Komisyonu, eski HDP'li vekil Tuma Çelik hakkında yapılan görüşme sonrası oybirliğiyle dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

TBMM Tuma Çelik için kararını verdi
Son Güncelleme: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 15:23
24 Ağustos 2020 Pazartesi 15:19

TBMM Hazırlık Komisyonu, HDP'den ihraç edilen milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi.

Bugün toplanan Hazırlık Komisyonu, tecavüz iddialarıyla gündeme gelen Tuma Çelik'in dosyasını görüştü.

Görüşme sonrası oybirliğiyle Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verildi. Komisyon 2 Eylül'de hazırladığı raporu Karma Komisyon'a gönderecek. Karma Komisyon da Tuma Çelik'ten tekrar savunma yapmasını isteyecek.

Karma Komisyon da Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermesi durumunda dosya, yeni yasama döneminde Meclis Genel Kurulu'na gönderilecek.

"Suç ve iddialar ciddi"

Hazırlık Komisyonu başkanı AK Parti milletvekili Ali Özkaya, "Suçları sabit görmekle ilgili bir husus söyleyemeyiz. Ancak Milletvekillerine verilen dokunulmazlık, hiçbir endişe ve korkuya yer vermemesi için verilen bir haktır. Yasama böyle bir suçla töhmet altında kalamazdı. Suçun ve iddianın ciddi olduğunu, yasamanın bir üyesinin töhmet altında kalması ve konunun yargı tarafından görülmesini uygun gördük" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar