için kaldı

Babacan'dan 'market' tepkisi: Tanzim satış yerlerine ne oldu?

Ankara Haymana İlçe Kongresinde konuşan DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'market' açıklamaları hakkında konuştu

Babacan'dan 'market' tepkisi: Tanzim satış yerlerine ne oldu?
Son Güncelleme: 6 Ekim 2021 Çarşamba 15:26
6 Ekim 2021 Çarşamba 15:17

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Taraflı Cumhurbaşkanı'nın ve akraba bakanın göreve başladığı günden bu güne döviz kurlarında ve faizlerde çok ciddi artışlar var. TÜİK ve diğer adı rakamları ayarlama enstitüsüne göre de baktığımızda gıda enflasyonu yüzde 29'a dayanmış durumda.

Demek ki ortalamanın üstünde gıda fiyatlarında artışı var. Bağımsız araştırmalara baktığımızda da yıllık enflasyonun en az yüzde 45 civarında olduğunu gösteriyor bize. Bağımsız hesaplamalar ve pazardaki fiili enflasyon TÜİK'in açıkladığı oranların iki katından daha fazla. Düşük gösterilen her bir puan işçinin kesesinden çalınan rakam.

Sayın Erdoğan'a göre ortada ekonomik kriz de yok. Ekonomik kriz yok da krizi inkar ediyorsun da peki niye marketçiliğe soyunuyorsun? Daha önce akraba bakanın bir projesi vardı. Seçimlere yakın 'Tanzim Satış Noktaları' belirlemişlerdi. Belli ki bu akraba bakanın fikirleri hala ortalarda. Enflasyonla topyekun mücadele yazmışlardı. Ne oldu? Nerede o tanzim satış noktaları? Şu anda açmaya çalıştıklarının da sonucu sıfır olacak.

Sayın Cumhurbaşkanı gitti evine o açtığı marketlerden alışveriş etti değil mi? Hemen sosyal medyada gençlerimiz hesap etmişler aynı alışveriş sepetini başka marketlerde alsaydık kaça mal ederdik diye. Aşağı yukarı aynı. Hatta daha ucuza satanlar var. Artık eskisi halkın içine çıkmadığı için, gerçek pazardan alışveriş etmediği için, kendi açtırdığı marketlere gidip de oradan şöyle bir görüntü verdiği için bilmiyor, memleketin gerçeklerini tanımıyor.

Kendi açıkladıkları enflasyon rakamı bile yüzde 19 küsur.

Sayın Erdoğan'ın ekonomi yönetimi tüm dengeleri bozduğu için her şeye zam geliyor. Maliyetten etiket fiyatlarına kadar her şey artıyor.

Dün partimizin güçlendirilmiş parlamenter sistemini genel merkezimizde yaptığımız lansman ile açıkladık. Gazi Meclis'imizi yeniden güçlendireceğimizi ortaya koyduk.

Biz çok açık bir sistem ortaya koyuyoruz. Öncelikle şunu bilmemiz lazım: Türk, Kürt, Alevi, Sünni hiç fark etmez. Yaşam tarzı, cinsiyeti, sosyal statüsü hiç fark etmez. Temel hak ve özgürlükleri biz herkes için güvenceye alacağız. Demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla yaşatacağız.

İstikrarlı bir yönetimi sağlamak amacıyla cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlardan oluşan bir yürütme organı oluşturacağız. Yasama, yürütme ve yargı hepsi ayrı ayrı güçlenecek. Ekonomik kurumlarımızın bağımsızlığının güvencesi biz olacağız. Tüm sorunlarımızı demokrasimizi ayağa kaldırarak çözeceğiz.

Bu milletin aklıyla, onuruyla, gururuyla alay eden zihniyeti gittiğimiz her yerde halkımıza anlatacağız."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar