Tamamı muzavvaf 295 askere FETÖ operasyonu

FETÖ’nün askeri yapılanmasına ilişkin devam eden operasyonlarda muvazzaf 295 TSK mensubu hakkında operasyon başlatıldı.

Tamamı muzavvaf 295 askere FETÖ operasyonu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
22 Şubat 2019 Cuma 08:24

15 Temmuz darbe girişimini yapan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bulunan mensuplarının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Örgüt içi iletişim için örgüt mensubu asker şahıslardan sorumlu sivil şahısların asker şahıslarla irtibat amacıyla kullandığı kamuya açık büfe, market vb. yerlerde kurulu ankesörlü hatların içeriklerinin incelenmesi suretiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı arasındaki koordineli çalışma sonucu yeni şüpheliler belirlendi.

Başsavcılıkta; 2'si albay, 1'i yarbay ve 8'i binbaşı rütbesinde olan tamamı muvazzaf toplam 295 askeri personel şüpheli hakkında saat: 01.00'dan itibaren eş zamanlı olarak uygulanmak üzere gözaltı, yakalama, arama ve el koyma talimatı verildi.

Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemlerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele şube Müdürlükleri ekipleri tarafından devam ediliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar