Bakan Akar’da S-400 ve F-35 açıklaması:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400 ve F-35 hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar’da S-400 ve F-35 açıklaması:
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
18 Mayıs 2019 Cumartesi 10:36

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığına geldi.

“Silahlı kuvvetlerimiz hazır"

Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarına da işaret eden Akar, "Ülkemizin güneyinde bize risk, tehdit ve tehlike teşkil edecek bir terörist koridora müsaade etmeyeceğimizi defalarca söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda gerekli hazırlıklarımızı yaptık, yeri ve zamanı geldiğinde de gerekli faaliyetleri uygulamaya Silahlı Kuvvetlerimiz hazır." dedi.

"Tamamen bağımsız olacak"

Türkiye'ye yönelik sadece terör değil hava ve füze tehdidinin bulunduğunu da dile getiren Akar, hava savunma sistemi tedarikine ilişkin geçen süreçte yaşananlara değindi.

Konunun son dönemde F-35 Müşterek Savaş Uçağı Projesi'ne bağlanmaya çalışıldığına dikkati çeken Hulusi Akar, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti, F-35 projesinin bir ortağıdır. Bugüne kadar aksaksız ve eksiksiz bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik. Bugüne kadar ortaklığımızın gereği olarak 1,2 milyar dolar para ödedik. Bunun için şu an içinde bulunduğumuz üsteki yatırımları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. F-35'lerin burada faaliyetlerini icra edebilmesi için yerleşim alanları kuruyoruz. Bu uçakların bir kısım parçaları Türkiye'de üretiliyor. Bununla ilgili siparişlerin tamamı zamanında yapıldı, verildi. Bu konuda Türkiye'nin sicili tertemiz. Bu şekilde devam ederken, S-400 gündeme geldikten sonra, 'S-400 alınırsa F-35'leri vermeyiz' diye bir durum çıktı.

Biz de tüm muhataplarımıza F-35 projesinin sözleşmesinde 'Eğer ortaklardan biri S-400 alırsa ortaklıktan çıkarılır' diye bir madde yok diye hatırlatıyoruz. Biz bütün sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz, bütün çalışmaları ciddiyet ve samimiyetle yapıyoruz. Ayrıca diyoruz ki; S-400, NATO sistemlerinden tamamen bağımsız olacak. NATO sistemleriyle entegre milli sistemlerimizle dahi entegre etmeyeceğiz. Tamamen bağımsız olacak. F-35'ler Malatya'da konuşlanacak, diğeri de ülkemizin başka bir yerine konulacak. Aralarında mesafe olacak, tamamen ayrı çalışacak."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar