Tam kapanma ile ilgili 10 soru! Bakanlık yanıtladı

İçişleri Bakanlığı, yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında 29 Nisan'da başlayıp 17 Mayıs'a kadar devam edecek "tam kapanma" sürecine ilişkin yayımlanan genelge konusunda sıkça sorulan soruları yanıtladı.

Tam kapanma ile ilgili 10 soru! Bakanlık yanıtladı - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı, corona virüs ile mücadelede 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek tam kapanma uygulamasıyla ilgili yayımlanan genelge hakkında en çok sorulan soru ve cevapları internet sitesinden paylaştı.

1 21
 
Tam kapanma ile ilgili 10 soru! Bakanlık yanıtladı - Sayfa 2

Paylaşılan metinde, tam kapanmanın uygulanacağı dönemde yapılacak her türlü şehirler arası seyahatin izne tabi tutulacağı vurgulandı. Kısıtlamanın uygulandığı zamana denk gelen seyahatler için zorunlu hallerin varlığının olup olmadığına bağlı olarak seyahat izni alınması gerektiği aktarıldı. Sitede, tam kapanma kararından önce alınan biletlerle 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 24.00'e kadar olan otobüs yolculukları için seyahat izin belgesinin istenilmeyeceği kaydedildi.

2 21
 
Tam kapanma ile ilgili 10 soru! Bakanlık yanıtladı - Sayfa 3

Yurt dışı seyahatlerde herhangi bir kısıtlamanın bulunmadığı, yurt dışı bağlantılı seyahatlerde de uçakla seyahat edecek yolcuların, yolculuklarını belgelemek kaydıyla seyahat izin belgesine gerek duyulmayacağına yer verildi.

3 21
 
Tam kapanma ile ilgili 10 soru! Bakanlık yanıtladı - Sayfa 4

Sitede yer alana diğer soru ve cevaplar şöyle sıralandı:

4 21