Taliban, canlı yayında CNN ekibine saldırdı!

Taliban yönetimine bağlı silahlı kişiler, CNN ekibinin çekim yaptığını görünce önce silahlarını hazırladı, ardından saldırmak için üzerlerine doğru koşmaya başladı. Yaşananlar canlı yayınla tüm dünyanın gözleri önüne serildi.

Taliban, canlı yayında CNN ekibine saldırdı!
Son Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 13:47
19 Ağustos 2021 Perşembe 13:41

ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi ile birlikte Taliban'ın başkenti ele geçirmesi ülkede kaos ortamını arttırdı. 

NATO'nun pazar gününden bu yana Kabil Havalimanı'nda Taliban'dan kaçmaya çalışan 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamasının ardından dünyayı dehşete düşüren bir görüntü daha yayınlandı.

CNN EKİBİ SALDIRIYA UĞRADI

Taliban yönetimindeki ülkede yaşanan son olayları aktaran CNN International ekibi, saldırıya uğradı. Silahlar ateşlenmek üzereyken koşmaya başlayan yayın ekibinin yaşadıkları saniye saniye kameralara yansıdı.

KAYDA ALDIĞINI GÖRÜNCE ÜZERLERİNE KOŞMAYA BAŞLADILAR

Taliban'ın Afganistan yönetimini sadece dokuz günde ele geçirmesinin ardından tüm dünyanın gözü Kabil'e çevrildi. Sivil halk ülkeyi terk etmeye çalışırken dört bir yandan endişelendiren görüntüler gelmeye devam ediyor.

Ülkede kadınlar, Taliban'ın verdiği garantiye rağmen sokağa çıkmaya korkarken, CNN International muhabiri Clarissa Ward'un da bir günde değişen görüntüsü tüm dünyada gündem yaratmıştı.

TALİBAN GÜÇLERİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

CNN International muhabiri Clarissa Ward ve ekibi, Çarşamba günü silahlı Taliban savaşçılarıyla karşı karşıya kaldıklarında Afganistan'ın Kabil kentinden son haberleri dünyaya iletmeye çalışıyorlardı.

Çaresiz Afganlar ve tahliye uçuşuyla kaçmayı uman aileleri korkutmanın yanı sıra kalabalığı kontrol etmek için ateş açan Taliban savaşçıları, bu kez ekibin etrafını sarmıştı.

Ward, olaydan sonra CNN'e yaptığı açıklamada, "Etrafta bize yaklaşan Taliban savaşçıları vardı, bir adam yüzümü kapatmam için bana bağırıyordu, yoksa benimle konuşmazdı" dedi.

BİSİKLET KİLİDİNDEN KIRBAÇ

CNN International ekibi ayrıca devasa kırbaç taşıyan bir adam gördü. Taşıdığı kırbaç aslında ikiye bölünmüş bir bisiklet kilidiydi, bu yüzden ağır metal asma kilit hala ortadaydı.

Clarissa Ward, adamın yoluna kim çıkarsa çıksın, onu uzaklaştırmak için bu kırbacı kullandığını aktardı. Bir noktada, bir Taliban savaşçısı AK-47 saldırı tüfeğinin güvenliğin açtı, havaya kaldırıp ateş açmak için hazırlık yaptı.

 

YÜREKLER AĞZA GELDİ

Bu görüntü karşısında CNN ekibi saniyeler içinde siper almak için koşmak zorunda kaldı. Taliban'ın CNN ekibiyle yüzleştiği anların görüntüleri ise deyim yerindeyse yürekleri ağza getirdi.

"En korkutucu an" ise, iki Taliban savaşçısının CNN yapımcısını telefonuyla video çekerken gördüğü zamandı. Tüfeklerini kaldırarak saldırıya hazır bir şekilde gazetecilerin üzerine yürüdüler.

Ward, "Onu tabancayla dövmeye hazırlardı" dedi. Ancak başka bir Taliban savaşçısı araya girip diğerlerine Ward'ın ekibinin haber verme izni olan gazeteciler olduğunu söylediğinde, geçmelerine izin verildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar