Taksim Camii ibadete açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün gerçekleşecek olan Taksim Camii açılış töreni için camide son hazırlıklar yapıldı. Cumhurbaşkanı, Taksim Camii'ne geldi. Caminin açılışı öncesi Taksim Meydanı ve cami çevresine Isparta Belediyesi'nden gelen gül suyu sıkıldı.

Taksim Camii ibadete açıldı - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi açılış için Taksim'de...  Taksim Camisi'nin açılış töreni, cuma namazının ardından gerçekleştirildi

1 25
 
Taksim Camii ibadete açıldı - Sayfa 2

Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan ve 4 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, mühendislik açısından da birçok yeni özelliği de barındırıyor.

2 25
 
Taksim Camii ibadete açıldı - Sayfa 3

Taksim'de bir cami yapılması tarih boyunca mücadele halini almış, Islahat Fermanı'nın ilanının sonrasında tarihte "93 Harbi" olarak bilinen büyük savaşta Rusların zaferinden iki yıl sonra Taksim Meydanı'ndan gözüken Aya Triada adlı kilisenin inşasının bitmiş, bu kilise Ruslar tarafından yaptırılmıştı.

3 25
 
Taksim Camii ibadete açıldı - Sayfa 4

Nazım Hikmet, 1921 yılında işgal altında olan İstanbul'da bölgedeki tek cami olan Ağa Cami'ne bakarak, "Havsalam almıyordu bu hazin hali önce ah, ey zavallı cami, seni böyle görünce dertli bir çocuk gibi imanıma bağlandım; Allah'ımın ismini daha çok candan andım..." dizelerini yazmıştı.

4 25