için kaldı

Ukrayna duyurdu: Tahıl anlaşması 4 ay uzatıldı

Ukrayna Altyapı Bakanlığı,19 Kasım'da süresi dolacak olan Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dair önemli bir açıklamada bulundu. Bakanlık İstanbul'da imzalanan anlaşmanın 120 gün uzatıldığını duyurdu.

Ukrayna duyurdu: Tahıl anlaşması 4 ay uzatıldı
Son Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 14:09
17 Kasım 2022 Perşembe 14:08

Ukrayna savaşı nedeniyle ülkeden çıkartılamayan tahıllar İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmasıyla ihtiyacı olan ülkelere gönderilmeye başlanmıştı.

Şimdiye kadar anlaşma kapsamında 11 milyon tondan fazla tahıl sevkiyatı gerçekleştirilmişti. Rusya geçtiğimiz günlerde anlaşmayı kısa süreliğine askıya alsa da Türkiye'nin girişimleriyle tahılın sevkiyatı yeniden sağlanmıştı.

22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanan anlaşmanın geçerliliği 19 Kasım'da sona eriyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'ye dönünce anlaşmanın uzatılması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayacağını söylemişti.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Bakanlık 19 Kasım'da sona erecek anlaşmanın 120 gün boyunca uzatıldığını duyurdu. 

Türkiye ve Rusya Savunma Bakanlıkları, Ukrayna Altyapı Bakanlığı ülkeler adına süreci yürüten kurumlar olarak belirlenmişti. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar