için kaldı

Erdoğan’dan Arap Birliği’ne tepki!

Azerbaycan’daki Dünya Türk İş Konseyi(DEİK) toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği’ne tepki gösterdi.

Erdoğan’dan Arap Birliği’ne tepki!
Son Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 16:43
14 Ekim 2019 Pazartesi 16:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’daki Dünya Türk İş Konseyi’nde konuştu. Erdoğan burada Arap Birlği'nin Barış Pınarı Hareketi hakkında yaptığı açıklamalarda tepki gösterdi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

“Sınırların mesafelerin anlamını yitirdiği dünyamızın devasa bir köye dönüştüğü dönemde yaşıyoruz.  Bölgesel iş birliğinin önemi giderek artıyor. Amacımız ve arzumuz tek bir soydaşımızın dışarda kalmadığı, güçlü ve kapsayıcı bir yapıyı tesis etmektir. Aynı ortak kültür ve tarih havzasında beslenen aynı dili konuşan milletlerin daha fazla bir araya geldiğini görüyoruz. Dünya Türk iş Konseyi buluşması ekonomik ilişkilerin artmasına vesile olsun.

Özbekistan’ın tam üyeliği ile konsey daha da güçlenmiştir. Bu sene 10.yılını kutlayan konseyin Türkmenistan’ın katılımı ile yerine pekiştireceğinin inancındayım. Amacımız tek bir soydaşımızın dahi dışarıda kalmayacağı bir yapıyı tesis etmektir.

İş dünyasının lokomotifi olmadığı her proje eksiktir. Türk dünyası olarak hem birbirimize hem dünyaya göç veriyoruz. Her yıl binlerce insanımız göç ediyor. İkili ticaretimizin önündeki engelleri kaldırırken ortak ulaşım projeleriyle mesafeleri kısaltıyoruz.

300 milyonluk Türk dünyası

300 milyonluk Türk dünyası içinde barındırdığı potansiyeli ancak böyle hayata geçirebilir. 15-20 sene öncesine göre büyük bir mesafe aldık. İş dünyasının da bu süreç içerisinde olması gerekmektedir. 6.5 milyon vatandaşımız başta Avrupa olmak üzere dünyanın yüzlerce bölgesinde yaşıyorlar. Değerli dostum Aliyev’in dediği gibi bir milletin iki diasporası olmaz. Kazak, Özbek, Türkmen, Çeçen tüm kardeşlerimize Türk diasporasının doğal üyesi olarak bakıyoruz.

Nerede olursa olsun dünyanın hiçbir ülkesi terör tehdidinde azade değildir. Ancak bizler terör tehdidine daha fazla maruz kalıyoruz. Türkiye aralıksız 40 yıldır terör örgütleri ile mücadele ediyor. Dünyanın en kalleş terör örgütleriyle mücadele etmiş bir milletiz.

DEAŞ ile mücadele bahanesiyle soykırımcı bir terör örgütünün 30 bin TIR silah yardımıyla donatıldığını gördük. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oldu. Terörle mücadele ediyoruz diye ambargodan ekonomik yaptırımlara kadar her türlü tehditle karşı karşıya kaldık.

Şu attığımız son adımın tek bir sebebi var. Suriye’nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu El Bab'da yaptık 3 bin 500 terör örgütü üyesini etkisiz hale getirdik. Dünya bunu görmüyor.

"Arap Birliği görmüyor musun?"

Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun? Ay Arap Birliği sen bunu görmüyor musun? Ya bu Arap Birliği Suriye’yi Arap Birliği’nden çıkaranlar değil miydi?

Türkiye NATO’nun üyesi mi? Üyesi… Peki ya ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi. Dün basın toplantısında onu söyledim. Dedim 'Siz bu terör örgütlerini NATO’ya aldınız da benim mi haberim olmadı.' Bu iki yüzlülük ne ile izah edilir”.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar