Sufiler kandili kendilerini şişleyerek kutladı

Dün idrak edilen Mevlid Kandili tüm İslam aleminde anılırken, Lübnan'da farklı ve işkenceyi andıran kutlamalar vardı.

Sufiler kandili kendilerini şişleyerek kutladı - Sayfa 1

İslam aleminin en önemli günlerinden olan ve Hz. Muhammed'in doğum günü olan "Mevlid Kandili" tüm İslam coğrafyasında büyük bir coşku ile anıldı. Duaların edildiği, namazların kılındığı, tebihatların çekildiği bu özel gün huşu içerisinde idrak edilirken Lübnan'adn gelen kutlama görüntüleri şaşkına çevirdi.

1 13
 
Sufiler kandili kendilerini şişleyerek kutladı - Sayfa 2

Tüm İslam aleminin bu geceyi salavatlar ve namazlar ile geçirdiği Mevlid Kandili Lübnan'da işkencevari ritüellerle kutlandı. Şiilerin Kerbela'da uyguladığı ritüellerin bir benzerini gerçekleştiren Lübnanlı Sufiler vücutlarına şiş soktu.

2 13
 
Sufiler kandili kendilerini şişleyerek kutladı - Sayfa 3

Yanaklarına, karınlarına ve vücudun muhtelif yerlerine büyük boyut ve kalınlıktaki şişleri sokan bu kişiler sözde, Hz.Muhammed'in doğum günü olan Mevlidi kutlayarak Hz. Muhammed'i andılar.

3 13
 
Sufiler kandili kendilerini şişleyerek kutladı - Sayfa 4

Şiş sokmalı kandil kutlaması görenlerin büyük tepkilerine neden oldu. Bu günü dualarla ve ibadetlerle geçiren çoğu Müslüman bu durum karşısında "Allah'ın kullarının vücutlarına eziyeti yasaklaması" konusunu örnek verirken, sapkınlık gibi görünen bu eziyet dolu ritüeli eleştirdi.

4 13