için kaldı

Suç ortağının itirafına rağmen tecavüzden beraat etti

Eskişehir’de sokak ortasında bir kadını takip ederek taciz eden zanlı, suç ortağının itirafına ve tanık ifadelerine rağmen beraat etti.

Suç ortağının itirafına rağmen tecavüzden beraat etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 10:43

Olay Eskişehir’de meydana geldi. Evine doğru ilerleyen E.A isimli 20 yaşındaki kadın, tacize uğradı. Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, kameralara yansıyan görüntülere bakarak polis, genç kadının T.D. (33) ve liseli O.U (17) tarafından takip edildiğini tespit etti. Genç kadının cep telefonunu çalan O.U.’ya ‘hırsızlık’ suçundan 2.5 yıl ceza verildi. T.D.’ye ise cinsel istismar suçundan beraat kararı verildi.

30’U AŞKIN SABIKASI VAR

T.D.’nin 30 aşkın sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Suç ortağı O.U.’nun ifadesine göre T.D., 20 yaşındaki E.A’ya laf attı. T.D. attığı lafın arkasından O.U’ya ‘geriden gel’ dedi. T.D, kadının arkasından yaklaşarak ağzını kapattı. E.A ise bu durum karşısında bağırarak yardım istemeye çalıştı. Bu arbede sırasında E.A cep telefonunu düşürdü. E.A bağırarak kurtulmaya çalışırken, T.D. onu zorla 5 metre uzaklıkta bulunan bir garajın kapısına götürdü.  T.D. burada zorla E.A’ya tecavüz etti. Suç ortağı O.U ise kadının yere düşen cep telefonunu alarak olay yerinden uzaklaştı. E.A.’nın attığı çığlıklar üzerine apartman sakinleri E.A’yı belden aşağısı çıplak halde buldular.

 “TEK HATIRLADIĞIM TECEVÜZ ETMEYE KALKIŞMASIDIR”

Kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda E.A.’nın yalpalayarak T.D. ve O.U.’nun yanından geçtiği, iki saldırganın geriye dönerek baktığı ve saat 01.54’ten itibaren genç kadını takibe başladıkları görüldü. Daha sonra T.D.’nin arkadan yaklaşarak aniden E.A.’nın kolundan tuttuğu, öptüğü, E.A.’nın buna tepki verdiği, bir süre beraber yürümeye devam ettikleri anlaşıldı. Sonrasında T.D.’nin E.A.’yı tutarak sokağa doğru ilerlediği ve kamera açısından çıktığı tespit edildi.

Mağdur E.A. ise ifadesinde, “Yalnız başıma evime yürürken, tanımadığım iki kişiyle karşılaştım. Arkamdan ne kadar geldiler hatırlamıyorum. Tek hatırladığım daha iri olan şahsın ağzımı kapatıp beni yere yatırıp tecavüz etmeye kalkışmasıdır” dedi.

SANIĞA BERAAT VERİLDİ

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 ay tutuklu kalan T.D.’ye ‘nitelikli cinsel saldırı ve cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

Savcılık mütalaasında T.D.’nin E.A.’nın ağzını kapatıp yolun karşısındaki kuytu garajın önüne götürerek, cinsel saldırıya teşebbüs ettiği savunuldu. Kızın pantolonunda T.D.’nin DNA’sının bulunduğu belirtildi. Bu veriler ışığında ‘nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan hapis cezası verilmesi istendi. T.D.’nin avukatı ise E.A.’dan alınan örneklere göre bir başkasına ait spermin bulunduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da T.D.’nin cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme son duruşmada “suçu işlediğinin sabit olmaması” nedeniyle sanığın oybirliğiyle beraatine hükmetti. Bu karara savcı itiraz ederek, T.D.’ye ceza verilmesini talep etti.

E.A.’nın avukatı Pınar Çelik Arpacı, karara isyan ederek, “Cinsel suçlarla mücadele etkin bir ceza sistemiyle olur. Suç makinesini suçsuz buldular. Suçluları ve sapıkları sokağa salıyorlar” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar