için kaldı

Ahmet Hakan yazdı: Şu beş yalın gerçeği kafasına vura vura anlatmalıyız Trump’a

Yazar Ahmet Hakan Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hakkında bir yazı kaleme aldı

Ahmet Hakan yazdı: Şu beş yalın gerçeği kafasına vura vura anlatmalıyız Trump’a
Son Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe 09:26
10 Ekim 2019 Perşembe 09:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkomutanlığında dün Türk ordusu Fırat’ın doğusuna girdi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan operasyonu “Şu beş yalın gerçeği kafasına vura vura anlatmalıyız Trump’a” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Hakan’ın yazısı şöyle;

“Gerçek bir: Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonunu Kürtlere karşı bir operasyon olarak gösterme! Çünkü bu operasyon Kürtlere karşı değil, PKK/PYD’ye karşıdır.

Gerçek iki: Suriye’de kurulması planlanan devleti bir Kürt devleti olarak takdim etmekten vazgeç! Çünkü orada kurulması planlanan devlet bir Kürt devleti değil, PKK/PYD devletidir.

Gerçek üç: Türkiye’nin teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi, Türkler ile Kürtlerin savaşı olarak görme, gösterme! Çünkü bu Türkler ile Kürtlerin savaşı değil, Türkiye’nin PKK’ya karşı mücadelesidir.

Gerçek dört: Suriye’de kendinize kara ordusu olarak görüp silahlandırdığınız güçleri “Kürt güçleri” olarak yansıtma! Çünkü siz Kürtleri değil, PKK/PYD’yi destekleyip silahlandırdınız.

Gerçek beş: İkide birde Türkler ile Kürtler arasında bir düşmanlık varmış gibi, Kürtler ile PKK özdeşmiş gibi konuşma! Çünkü bu yaptığın hem çok büyük bir cehalet, hem de çok büyük bir ayıp.

Trump nasıl biri?

Megaloman... Ama megalomanisi bazen işimize yarıyor.

Fena narsist... Ama sadece bize karşı narsist değil.

Küstah... Ama düşmanlarımıza karşı da küstah...

Cahil... Ama kafaya alınma potansiyeli olan bir cahil.

Geri vites yapıyor... Ama bazen işimize yarıyor bu geri vitesler.

 “Ben bilirim” havasında... Ama bu hava, “he he” deyip geçilecek bir hava.

Öngörülemez... Ama bazen bize karşı öngörülemez kıyaklar yapıyor.

Tamam, savaşa hayır da!

ABD kuklası bir PKK devletine evet mi? Emperyalist emellerin gerçekleşmesine evet mi? Oldubittiye getirilmiş bir terör devletine evet mi?

Trump tweet attığında mırıldandıklarım

Yine uçtu mu acaba?/Bakalım kırdığı potları toparlarken hangi yeni potları kırmış?/İşimiz gücümüz sarı kafanın Twitter hesabını takip etmek oldu ha!/Bu adamı Twitter’dan uzaklaştırsalar dünya rahatlayacak/Melih Gökçek’in Twitter hesabı, bununkinin yanında sudan çıkmış ak kaşık kalır..”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar