için kaldı

Bakan Akar son gelişmeleri aktardı: Şu ana kadar havalimanına bir saldırı söz konusu değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Afganistan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Bakan Akar son gelişmeleri aktardı: Şu ana kadar havalimanına bir saldırı söz konusu değil
Son Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 13:53
19 Ağustos 2021 Perşembe 13:49

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'daki havalimanına yönelik herhangi saldırı ve müdahalenin olmadığını belirterek, "TSK unsurlarının diğer ülke unsurlarıyla yaptığı çalışmalar sonucunda havalimanına uçaklar emniyetli bir şekilde inip kalkmaya başladı. Son iki günde 64 uçuş yapıldı." dedi.

Gazetecilerin Afganistan’daki son gelişmeler ve Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görevli Türk askerlerine ilişkin sorularını yanıtlayan Akar, şunları kaydetti;

"HAVAALANININ AÇIK KALMASINA GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Yaşanan olayların ardından 200'den fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını dün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçakla Afganistan dışına çıkardık. Havaalanının emniyetli şekilde açık kalmasına ve tüm Afganistan’a hizmet vermesine gayret gösteriyoruz.


"UÇAKLAR EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE İNİP KALKMAYA BAŞLADI"

Yapılacak temaslarla bu konu daha da netleşecek ve ona göre de nihai karar verilecektir. TSK unsurlarının diğer ülke unsurlarıyla yaptığı çalışmalar sonucunda havaalanına uçaklar emniyetli bir şekilde inip kalkmaya başladı. Son iki günde 64 uçuş yapıldı. Bu arada çeşitli ülkeler de kendi vatandaşlarının Afganistan’dan tahliyesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Şu ana kadar havalimanına yönelik herhangi bir saldırı, taciz veya müdahale söz konusu olmadı. Mehmetçiğin güvenliği için de her türlü tedbir alındı, alınmaya devam ediyor. Durum her an değişebilir düşüncesinden hareketle de olayı yakinen, hassasiyet ve büyük bir dikkatle takip etmeye devam ediyoruz. Herhangi bir farklı gelişme olması veya böyle bir durumu sezmemiz durumunda ona göre de ilave tedbirlerimiz, gerekli planlarımız var. Onları da uygulamaya koyarız.

"AYNI NOKTADAYIZ"

Türkiye'nin Afgan kardeşlerine yardım konusundaki duruşu tüm dünya tarafından biliniyor ve takdirle karşılanıyor. Biz 2002'den beri Afgan kardeşlerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. NATO o dönemde de tartışıyor, 'Ne zaman çıkacaksınız' diyordu. Biz her seferinde dedik ki 'Afgan kardeşlerimiz istediği sürece biz burada kalmaya devam edeceğiz'. Biz aynı noktadayız. Bizim Afgan kardeşlerimizle kültürel, ortak, tarihi değerlerimiz var. Faaliyetlerimiz asil milletimize, tarihimize yaraşır şekilde sürüyor. Kontrollü bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

KABİL'DEN TAHLİYELER İSLAMABAD ÜZERİNDEN DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele almasının ardından ülkede bulunan Türkler, Pakistan üzerinden yurda getirilmeye devam ediyor. 273 kişiyi taşıyan Türk Hava Yolları uçağı, sabah saatlerinde İstanbul'a ulaştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar