için kaldı

Bakan Soylu: Talimatı Duran Kalkan verdi

İçişleri Bakanı Soylu, Kadıköy'de düzenlenen terörist başı Öcalan'a destek yürüyüşü için "İfade etmek istiyorum. Duran Kalkan talimat verdi" dedi.

Bakan Soylu: Talimatı Duran Kalkan verdi
Son Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 13:58
14 Haziran 2022 Salı 13:56

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörist başı Öcalan'a destek yürüyüşü sırasında polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'e tepki gösterdi.

"Polisimize karşı girişilen bu davranışın bedeli ağır olur" diyen Soylu, "Bunu da açık söylüyorum. Duran Kalkan'ın talimatıyla harekete geçen milletvekilleri çiğiliklerini, yozluklarını,aşağılıklarını bu millete yansıtmayı, biz temizlemeden terörle mücadele sona ermeyecektir" dedi.

Gösteriye katılan milletvekilleri için "Bunlar yüz karası" ifadesini kullanan Soylu, "İfade etmek istiyorum. Duran Kalkan talimat verdi. Tam bir aydır HDP denilen PKK'nın siyasi uzantısı acaba biz Gemlik'te sözde tecride karşı nasıl Apo'ya yönelik bir destek yürüyüşü yapabileceğiz anlayışında" diye konuştu.

Soylu şöyle devam etti:

"Arkadaşlara talimat verdim. Terörist cenazesinde hangi muameleyi bu milletvekillerine yapıp onları terörist cenazesine sokmuyorsanız bir çocuk katilinin terörist başının ve bir caninin Gemlik'te sözde bütün Türkiye'den getirip yürüyüşüne de aynı şekilde müsaade etmeyeceksiniz."

AMANOSLARA SIZMAK İSTEYEN TERÖRİSTLER YAKALANDI

Terörle mücadeleye ilişkin bir bilgi de veren Soylu, "Şu anda Afrin'de, Amanoslara sızmak isteyen teröristleri silahlarıyla beraber arkadaşlarımız ele geçirdi" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar