Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: Söylediğimiz her sözün arkasındayız

Bakan Soylu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki polemik devam ediyor. Soylu, İmamoğlu hakkında söylediği sözlerin arkasında olduğunu ifade etti.

Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: Söylediğimiz her sözün arkasındayız
Son Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 12:09
5 Kasım 2019 Salı 12:06

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "Avrupa Parlamentosu'na gidip Türkiye'ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş o kadar bedava değil. Yazıklar olsun. Bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun" ifadesini kullanmıştı.

İmamoğlu’dan yanıt!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Soylu’ya, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Bu seviye noktasından söyledikleri ve yaptıkları da zaten belli. O tarafına çok girmek istemiyorum ama oraya bir cümle kurmak isterim. 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır” sözleri ile yanıt vermişti.

Soylu’dan bir açıklama daha!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu ile arasında yaşanan polemik hakkında yeni bir açıklama daha yaptı.

Daha önceki sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Soylu, "Bizler terörle mücadeleye baş koymuş durumdayız. Hep beraber görüyoruz, Avrupa'da bir fırsatını bulup Türkiye'yi şikayet etmek. Türkiye'nin hukuk ihlali yaptığını söylemek. Terörden görevden alınan belediye başkanlarını savunmak doğruysa ben milletim ve İmamoğlu'dan özür dilerim" dedi.

Soylu şöyle devam etti:

"Ama Allahınızı severseniz bu millet bizi okuttu, bize İstiklal Marşı okuttu. Bu milletin beraberliğine ahdimizi koyduk. Bu ülkenin birliği için yemin ettik. Bu milleti satmayacağız, vatanı satmayacağız diye yemin ettik. Türkiye'yi şikayet edenler nedeniyle kusurluysam kusurumu kabul ediyorum.

Söylediğimiz her sözün arkasındayız. Bu ülkeyi şikayet edenler belli, PKK'lılar, HDP'liler sabah akşam şikayet ederler. Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etmek akıl sağlığı işareti midir? Söylediğimiz sözün arkasındayız, bedelini ödemeye de hazırız."

Bağdadi'nin ablasının yakalanması

Geçtiğimiz günlerde öldürülen Bağdadi'nin ablasının yakalandığı operasyona da değinen Bakan Soylu "Bağdadi'nin ablası Azez'de düzenlenen operasyonda yakalandı. Arkadaşlarımız, orada bulunanlar gerekli tahkikatları gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar