Soylu: Büyükçekmece’de bir usulsüzlük olayı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarına konuşuyor. Bakan Soylu, "Büyükçekmece’de bir usulsüzlük olayı var" dedi.

Soylu: Büyükçekmece’de bir usulsüzlük olayı var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Nisan 2019 Salı 16:45

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'deki 'taşıma seçmen' ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Burada bir hile, suistimal ve yolsuzluk var" dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Ben de takip ediyorum. Neyi takip ediyorum? Söylenenleri takip ediyorum. Özellikle bazı şeyleri üzülerek de görüyorum. Sanki devlet kapısından hiç girmemiş insanların yorumlarıyla karşı karşıyayız. Bunu sayın Kılıçdaroğlu ve sayın CHP Genel Başkan Yardımcısı için söylüyorum. Yazık diyorum. Bunca yıl devlette öyle veya böyle çalışmış. Bu ülkenin vergileriyle maaş almış. Hiç devlet bilmeden, kurum bilmeden cahilane tarafları üzüntüyle takip ediyorum. Bizim şahsımızın burada bir ehemmiyeti yok. Eğer devlette bu kadar görev yapmış insanların devletle ilgili en ufak bilgileri söz konusu değilse, televizyon karşısına çıkıp kendilerini sorumlu hissedip değerlendirme ortaya koyuyorsa, bu değerlendirmenin devlet tecrübesiyle ilgisi yoksa bu cahilliktir veya kötü niyettir.

- Seçimi yürüten kurul Yüksek Seçim Kurulu'dur. 15 yaşında ilk seçimle tanıştım. Henüz seçmen rüştüne sahip değilim. Okullarda hepimize öğretilir. Seçim kurulları yönetir, meselenin güvenliği bize aittir. Seçim kurullarındaki hakimlerin Adalet Bakanlığı'ndaki münasebeti ise Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunmasından ibarettir. Büyükçekmece'de bir olay sözkonusu olmuş. Bugün olmamış.Bu olay yolsuzluk, usulsüzlük olayı. Seçime yönelik olmuş. Bu olayın anlaşılması seçim takvimi içerisinde AK Parti teşkilatlarının seçim kuruluna müracaatıyla meydana gelmiş. Denmiş ki, 'burada birileri haksız bir seçmen yazımı sözkonusu'. Bu nasıl tespit edilmiş, seçim takvimi içinde tespit edilmiş. Bunu yapan oradaki mevcut belediye başkanı yakınları.

- Olayın nüfus müdürlüğüyle ilgisi, bir kişinin bir yere nakli beyanıyla ve birtakım belgelerle ilgilidir. Kimse kendini gidip de bir arsaya yazamaz. Oraya bir kişiyi yazarken de ikamet olarak yazarken ona göre karar verir. Bu bilgiyi oraya belediyeler aktarır. O da onun üzerine yazar. Burada hatırlarsanız biz yeni kimlik dağıtımına geçtik. Nüfus idarelerinde pasaport veriyoruz. Mevcut personel sayısını arttırmamız gerekiyordu. O zaman elinizde personel varsa personel alalım dendi. Büyükçekmece'de geldi oturdu ve oradaki çalışmasını ta 2019 seçimine dayandırdı. Neticede bilgisayarın başında olan adam. Burada arsa, işyerine, meskenin içerisine oturmayan insanı yerleştirebilecek anlayışı koyabiliyor.

- Askıya çıktığı zaman bir kısmının itiraz süresi çerçevesinde bir kısmını tespit ettiler. Oradaki zaman limiti buna müsaade etmedi. Hatırlarsanız, Türkiye'nin her tarafına muhtar seçimleri münasebetiyle birtakım gidişler sözkonusuydu. Biz de işimizi gücümüzü bıraktık 'şu adamlar burada oturuyor mu?' diye bilgileri soruşturmaya başladık. Burada suç duyurusunda bulunduk. Oradaki kim? Belediye görevlisi. İrtibatlı olan kim? Belediye Başkanıyla ilgili. Biz aynı zamanda bakanlık olarak da hem oradaki tahkikatı, kaymakamımız, valimiz, mülkiye müfettişimiz devam ettiriyoruz. Bir burada bir hile var. İki burada bir emniyeti suistimal var. Üç burada bir yolsuzluk var. Bugün seçim olmasaydı biz bunu Büyükçekmece için konuşmazdık. Dışarıdan gelen ve getirilen birtakım insanların orada seçime tesir edici bir yaklaşım ortaya konulması. Bu konu AK Parti Büyükçekmece teşkilatının şikayetiyle ortaya çıkmıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar