için kaldı

Son dakika... Trabzon Havaalanı'na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı

Son dakika... Trabzon Havaalanı'na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı

Son dakika... Trabzon Havaalanı'na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 23:50

Son dakika.. Trabzon havaalanına iniş yapmaya çalışan Ankara uçağı pistten çıktı.

Trabzon havalimanı'nda iniş yapan bir uçak pistten çıktı. 

Edinilen bilgiye göre Ankara'dan kalkan ve Trabzon'a iniş yapan uçak Trabzon Havalimanı'nda pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans yönlendirildi. Kazada can kaybı yaşanmazken yolcuların büyük panik yaşadığı edinilen bilgiler arasında.  Olay yerine ulaşan itfaiye ve ambulans ekiplerinin birlikte yürttükleri çalışma  sonucu uçaktaki yolcular kısa  sürede tahliye edildi. 

Trabzonda havanın yağışlı olduğu uçağın bu nedenle pistten çıkmış olabileceği ihtimaller arasında. Henüz kazanın nedeni ile ilgili resmi bir açıklama  yapılmadı.



Trabzon Havaalanı hakkında...

Trabzon Havalimanı 1957 yılında Hava Meydanı olarak trafiğe açılmış olup 29.11.1995 tarihinde Genel Müdürlüğümüz yönetim kurulunun 503 sayılı kararı ile Havalimanı statüsüne kavuşturulmuştur. Havalimanımızda sırası ile C-47, F-27, F-28 ve DASH-7 uçakları ile hizmet verilirken 12.01.1985 tarihinde 45X2.640 metre ebatlarındaki ışıklandırılmalı yeni pistimizin hizmete verilmesi ile her türlü uçağın iniş ve kalkışına müsait hale gelmiştir. CAT-1 standartlarında hizmet vermektedir.

Havalimanı 660 X 120 m ebatlarında aprona sahip olup, aynı anda 14 adet Büyük gövdeli uçak park kapasitesindedir.

22.06.1988 tarihinde geçici hudut kapısı ilan edilen Havalimanı tarifeli /tarifesiz, iç hat / dış hat uçuşlarına açık, 24 saat süre ile yerli ve yabancı hava trafiğine hizmet vermektedir.

Havalimanının Dış hatlara açılması ile Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Emniyet Şube Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü, Maliye Birimi ile Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği birimleri oluşturulmuştur. Catering hizmetlerini THY DO&CO vermekte, Yer hizmetlerini ise HAVAŞ A.Ş. ve ÇELEBİ A.Ş yürütmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar