için kaldı

Son dakika! Siirt’ten Afrin’e destek

Son dakika Siirt haberleri...Siirt TÜGVA Başkanlığı koordinesinde toplanan vatandaşlar, TSK Afrin’de başlattığı operasyon katılmak için şubeye dilekçe verdi

Son dakika! Siirt’ten Afrin’e destek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
26 Ocak 2018 Cuma 15:28

Sın dakkika haberine göre, Siirt TÜGVA Başkanlığı koordinesinde toplanan vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatına katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Cuma namazı sonrası Şeyh Davud Camisi önünde toplanan vatandaşlar toplu halde askerlik şubesine geçerek Afrin’e gitmek için dilekçe verdi. Daha sonra gurup adına konuşan TÜGVA İl Temsilcisi İbrahim Ethem Göztok, Türkiye’nin Türküyle, Kürtüyle, Arabıyla ümmet anlayışı ile bu mücadeleyi desteklediğini söyledi. Göztok, “Son zamanlarda yaşanan gelişmeleri büyük gururla takip etmekteyiz. Ülkemiz üzerinden oynanan küresel oyunları milletimizin birlik ve beraberliği ile bertaraf etmenin ve her zaman edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye olarak gönül coğrafyamız diye adlandırdığımız bölgelerin her zaman yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye halkı kendisine uzatılan yardım elini tarihi boyunca geri çevirmemiştir ve çevirmeyecektir. Yardım bekleyen mazlumların ve mağdurların dünya üzerindeki en büyük hamisi ve destekçisi ülkemiz olmuştur.

Dün Kore’de, Yemen’de, Galiçya’da, Somali’de, Filistin’de ve adını sayamayacağımız kadar birçok ülkede hamdolsun ülkemizin adı yapmış olduğumuz desteklerden ötürü coşkuyla karşılanmaktadır” dedi.
Askere gitmek için dilekçe yazdığını söyleyen Cemalettin İlhan, “Ülkemize göz dikenlerin kökünü kazımak ve bu vatanı kurtarmak düşmanları alt etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bunun için askerlik şubesine başvurduk. Askere alınmak istiyorum. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Gerekirse şehit gerekirse gazi olmaya geldim” diye konuştu.
Faslı Musa Zaouti, “Siirt’te okuyorum öğrenciyim. Afrinde görev yapan askerlere destek olmak için geldim. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar