Son dakika Hatay'da DEAŞ operasyonu Hatay'da DEAŞ üyesi 2 terörist yakalandı Kırkhan haberleri...

Hatay Kırkhan'da düzenlenen operasyonla DEAŞ üyesi olduğu tespit edilen bir kadın bir de erkek 2 terörist yakalandı. Teröristler mahkeme tarafından tutuklandı

Son dakika Hatay'da DEAŞ operasyonu Hatay'da DEAŞ üyesi 2 terörist yakalandı  Kırkhan haberleri...
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 19:53

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Fas uyruklu 1 kadın bir de erkek zanlı gözaltına alındı. Haklarında yapılan incelemenin ardından şahısların DEAŞ üyesi olduğu tespit edildi. Zanlılar çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu ileri sürülen Fas uyruklu 1'i kadın 2 zanlı gözaltına alındı.

Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu iddia edilen 2 kişinin Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı giriş yaptığı bilgisini aldı.

Zanlıların bulunduğu otomobili takibe alan ekipler, aracı Karadurmuşlu Mahallesi girişinde durdurdu.

Araç içerisindeki Fas uyruklu oldukları belirlenen A.E.M. (36) ve R.K. (23) gözaltına alındı.

Zanlıların üst aramasında, sahte olduğu belirlenen 2'şer kimlik kartı ve pasaport ile 2 cep telefonu ve bir miktar para ele geçirildi.

İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

 Zanlılar tutuklandı

Fas uyruklu oldukları belirlenen A.E.M. ve R.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

DEAŞ terör örgütü Türkiye’deki ilk eylemlerini Hatay’da gerçekleştirmişti.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada 43 kişi hayatını kaybetmişti. 100’den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk da yer alıyordu.

DEAŞ terör örgütü koalisyon güçlerinin başlattıkları operasyonlar sonrasında ağır kayıplar vemişti. Kendisi için hayati öneme  sahip Musul’u ABD ve Rusya önderliğindeki koalisyon güçlerine kaptırdıktan sonra bölgedeki etkinliği önemli ölçüde azalan DEAŞ Avrupa’da gerçekleştirdiği terör eylemleri ile adından söz ettirmeye çalışmıştı. Özellikle 2015 yılının son çeyreğinde 2017 yılının sonuna kadar Avrupa’da gerçekleşen bir çok terör eylemini üstlenen DEAŞ neredeyse tüm dünyada en tehlikeli terör örgütü listesinde  yer alıyor DEAŞ’ son büyük eylemini geçtiğimiz aylarda Mısır’da gerçekleştirmişti. Cuma namazı sonrası camiye düzenlenen saldırıda 300’den fazla  kişi hayatını kaybetmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar