için kaldı

SMS’le PKK propagandası yapıldı

Mersin’de Mersin 153 adıyla telefonlara PKK propagandası içerikli mesajlar gönderildi.

SMS’le PKK propagandası yapıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
16 Ağustos 2018 Perşembe 11:22

PKK’nın hacker grubu gece saatlerinde Mersin 153 adıyla vatandaşlara PKK propagandasını içeren mesajlar gönderildi.

Mesajda, “Komutan Agit'le baslayan 15 Agustos dirilis bayramimiz kurtulus ve zafer bayramina dönüsecektir. Bugün Kürdistan'da Agit'lesen milyonlar en büyük intikam'in sahibi olacaklardir. Kahrolsun Fasizm, Yasasin 15 Agustos ruhu, Yasasin Önder APO, Yasasin PKK... AriHackTeam Kurdish Hackers B002” ifadeleri yer aldı.

 

 “SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

Yaşanan olay üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bilgisayar korsanlarının peşine düşerek soruşturma başlattı. MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi de mesajda kullanılan mahrecin belediyeye ait resmi hatlar olan '444 2 153 Alo Belediye Hattı ve Mersin Bld' ile benzerliği nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

“GRUBUN BELEDİYEMİZLE İLGİSİ YOKTUR”

"MERSİN153 kullanıcı adıyla vatandaşlarımıza SMS atarak yasa dışı terör örgütü propagandası yapan grubun ve söz konusu propaganda içerikli SMS'in Mersin Büyükşehir Belediyesi ve SMS panelimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Sistemimiz üzerinden herhangi bir giriş tespit edilmemiştir. Siber güvenlik uzmanları ve emniyetimiz konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütmektedir. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar