için kaldı

Kılıçdaroğlu’ndan 7 YSK üyesine istifa çağrısı

Seçimlerin yenilenmesinde olumlu oy veren 7 YSK üyesi hakkında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu 7 kişiye çete mensubuna sizde ahlak, onur haysiyet varsa istifa edeceksiniz. Bunlar yoksa koltuğunuzda oturacaksınız” dedi

Kılıçdaroğlu’ndan 7 YSK üyesine istifa çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
14 Mayıs 2019 Salı 14:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İnsanların inançları dolayısıyla ötekileştirilmesinin asla kabul edilebilir bir şey olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Her inanca saygılıyız. Evrensel değerleri benimsiyoruz. Ramazan sofraları kuruluyor. Dualar okunuyor. Sonra bir kişi kürsüye çıkıyor ağza alınmadık ne varsa her şeyi söylüyor. Bu olmaz bu doğru değildir. Sofraya gelen vatandaş ben buraya ibadet mi geldim diye düşünürken kendisini adeta cehennemin ortasında buluyor. Biz özgürlükçü bir partiyiz yasakçı bir parti değiliz. Her inanca saygımız var. AK Parti yasakçı bir partidir. İnançlar siyasete alet edilmesin." diye konuştu.

"Adalet arayan aileler var"

Soma’daki maden kazasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Hala adalet arayan aileler var. Soma faciasını asla unutmayacağız. Üzerinden 5 yıl geçti. 2014-2018 arasında 299 madencimiz daha hayatını kaybetti. Yaşanan sürede bir o kadar madencimizin hayatlarını kaybettiklerini biliyoruz” açıklamasını yaptı.

"İşsizlik nedeniyle kendisini yakanlar var"

İşsizlik sorunu hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün işsizlik nedeniyle kendisini yakanlar var. İşsizlik sosyal yara olarak karşımızda duruyor. Bu tablodan iktidar sahibi olanların haberi var mı acaba?' Acaba iktidar sahiplerinin çocukları işsiz mi? İşsizlik nedeniyle intiharın eşiğine gelenler var. Çocuğuna pantalon alamadı diye kendisini asan babanın acısını iktidar sahipleri yüreklerinde duydular mı? Yetki verildi mi, verildi. İşsizlikle, enflasyonla, kurla nasıl mücadele ettiler gördük. Devletin hazinesini damada teslim ettiklerini gördük” ifadelerini kullandı.

"7 YSK üyesine istifa çağrısı"

Seçimlerin yenilenmesi yönünde olumlu oy kullanan 7 YSK üyesi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Adaleti yok eden yargının kendisidir. Bunlardan hakim olmaz. Bunlar kul hakkı yiyenlerdir. Kapıkuludur bunlar. YSK, hakimlerden oluşuyor, yüksek hakimlerden oluşuyor. 3 ayrı olayı anlatacağım. İtiraz ettiler, bu seçimlerde hile yapıldı dediler. Geçersiz oylar sayıldı, 6 ilçede tüm oylar sayıldı, 22 ilçede sondajlama usulüyle sayım yapıldı. Tablo değişmedi. 41 bin 132 kısıtlı seçmen oy kullandı dediler, 776 kısıtlı seçmen çıktı. YSK'nın bazı hakimleri AK Partililere telefon ettiler. Şöyle yapmayın böyle yapın böyle olursa iptal ederiz dediler. Kim dedi, YSK'daki çete. Sandıkların oluşumunda hile var dediler. Bu 7 kişiye çete mensubuna sizde ahlak, onur haysiyet varsa istifa edeceksiniz. Bunlar yoksa koltuğunuzda oturacaksınız.

Bir başka olay, sandık aynı, seçmen aynı, kurul aynı, pusula aynı. Vatandaş oyunu kullandı, 4 pusula aynı zarfa atıldı. YSK, sadece İBB seçiminde yanlışlık var diyor. Akıl sahibi bunu düşünebilir mi? Sadece büyükşehiri iptal ediyoruz dediler. Yedili çeteye söylüyorum, sizde haysiyet ve onur varsa görevi bırakırsınız. Size değil eşinizle çocuklarınıza acıyorum. O çocuklar babam YSK'da böyle karar verdi diyecekler.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar