Bakan Çavuşoğlu: Siz Atatürk'ten geçinen asalaksınız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CHP yönetimine, "Siz Atatürk düşmanısınız. Atatürk'ün hedeflerine Türkiye'yi biz götürüyoruz. Siz Atatürk'ten geçinen asalaksınız" siteminde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu: Siz Atatürk'ten geçinen asalaksınız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
24 Mart 2019 Pazar 20:06

Antalya'da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akseki ilçesinde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda vatandaşlara seslendi.

Bakanlık görevinin yoğunluğundan Akseki'ye çok fazla gelemediğini belirten Çavuşoğlu, işlerinin sorun çözmek, Türkiye'nin önündeki engelleri kaldırmak ve mazlumları yalnız bırakmamak olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı'nın kurulmasıyla daha da güçlendiklerini, zorluklarla daha kolay mücadele eder hale geldiklerini ifade eden Çavuşoğlu, terörle mücadele güçlerinin arttığını, önlerindeki hedefleri de büyüttüklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Türk milletini hedeflere ulaştırmak için çok çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

O yüzden Cumhurbaşkanımız, 'Cumhur ittifakı pazara kadar değil, mezara kadar sürecek' diyor. O yüzden Devlet Bahçeli 'Millet aklı' diyor. O yüzden Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli, 'Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekası için önemlidir' diyor, Evet, zorluklar var, geleceğimizi düşünmemiz lazım. Tehditler var, terör var, etrafımız ateş çemberi. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar, kıskananlar var. Artık başkalarının söylediklerini sorgulamadan kabul eden bir Türkiye yok. Haklının yanında, adaleti savunuyor, mazlumun sesi oluyor. Yanlışa 'yanlış' diyor, dik duruyor. Bunlardan dolayı rahatsız olanlar var. Eski Türkiye alışkanlıklarından kurtulamayanlar var. Tepeden bakma alışkanlığından kopamayanlar var. Esasen büyümemizin kimseye bir zararı yok ancak Türkiye'ye düşmanlık yapanların zararına olur. Teröristlerin zararına olur. Türkiye'ye karşı hain planların içinde olanların zararına olur. Mazlumların faydasına olur. Kutsal davalarımız için önemli, milli davalarımız için önemli, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın faydasına. Soydaşlarımız çok memnun, akraba topluluklarımız gurur duyuyor. Kudüs'e, Filistin'e, Myanmar'a sahip çıkıyoruz. Somali'ye sahip çıkıyoruz. Çok büyük sorumluluklarımız var. O yüzden çok çalışmamız lazım. O yüzden Cumhur İttifakı'nı kurduk. Hain darbe girişiminden sonra Yenikapı ruhuyla başlayan bu yolculuk, şimdi Cumhur İttifakı ile daha kurumsal, daha güçlü bir şekilde devam ediyor.

"31 Mart'ta İzmir dahil her yerde akıllanacaklar"

CHP'nin zihniyetinin hala tek partili dönemden kalma olduğunu, "Nasıl olsa bize oy vermek zorundalar, hizmete ne gerek var" anlayışında olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, 31 Mart'ta İzmir dahil her yerde akıllanacaklarını savundu.

Çavuşoğlu, CHP'lilerin de CHP yönetiminden artık bıktığını öne sürerek, "Biz Atatürkçüyüz' diye kandırıyorlar. Siz Atatürk düşmanısınız. Atatürk'ün hedeflerine Türkiye'yi biz götürüyoruz. Siz Atatürk'ten geçinen asalaksınız. Türkiye'yi, şehirlerimizi muasır medeniyetler seviyesine biz çıkartıyoruz. Sen ne yaptın? İşte İzmir, lağım suları körfeze akıyor. Bodrum'da lağım denize akıyor. Kuşadası'nda çeşmeden tuzlu su akıyor, 1994 öncesi, Reis gelmeden önceki İstanbul'u hatırlatıyor. Bunların zihniyeti bu. O yüzden bunlara şehirler, ülke teslim edilmez." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar