için kaldı

İYİ Parti lideri Akşener: Sistem sebep, ekonomik kriz sonuç

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Bu ucube sistem, kişisel tercih ve ihtirasların devletin önüne geçmesine sebep oluyor. Bu ucube sistem Türkiye'nin önünü açmak yerine, Erdoğan ve arkadaşlarının vasatlığına tercih ediyor. Sistem sebep, ekonomik kriz sonuçtur" diye konuştu.

İYİ Parti lideri Akşener: Sistem sebep, ekonomik kriz sonuç
Son Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 12:48
24 Kasım 2021 Çarşamba 12:43

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor. Hafta sonu Denizli'deki mitingi hakkında bilgi veren Akşener, "Denizli'deki kalabalığı gören bazı iktidar mensuplarını kaşıntı tutmuş. Panik rüzgarları Beştepe'de esmeye başlamış. Verdiğimiz rahatsızlıktan üzgün değiliz. Milletimiz bizimle birlikte kol kola yürüyor. 23 aydır milletimizin arasındayım. Milletimiz kararını çoktan vermiş. Sayın Erdoğan ve arkadaşları için yol görünmüş, hareket saati gelip çatmış. Sayın Erdoğan'a iyi yolculuklar, emeklilik hayatında başarılar diliyorum" dedi.

"DURMAK YOK, SAÇMALAMAYA DEVAM"

Dolar kurundaki artışı değerlendiren Meral Akşener, "Geçen hafta konuşurken dolar 10 lira 43 kuruştu. Damat Bakan'ın olağanüstü vizyonu bu artış, cebimizden fazladan 320 milyar lira çıkması demek. Sadece 1 hafta içinde Türkiye'nin borcu 1 trilyon 920 milyar lira arttı demek. Her vatandaşımızın cebinden 8 asgari ücret çıktı demek" diye konuştu.

 Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki iktidar ne yapıyor? Durmak yok, saçmalamaya devam. 30 yıldır. Matematik bilimini ağlatma pahasına 'ABD bizi kıskanıyor' diyene mi dersiniz, beslenme uzmanı milletvekili mi dersiniz, çiftçilerimize nankör demeye kalkan hadsizler mi dersiniz, hatta dört işlem bilgisiyle ünlü ekonomist Sayın Erdoğan'ın kendisi mi dersiniz... Kolektif bir saçmalama furyası almış başını gidiyor. Cehalet festivali tüm hızıyla devam ediyor."

"KENELERİ SÖK AT"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları eleştiren İYİ Parti lideri, "Sayın Erdoğan ve ortaklarının Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi kalmadı. Sayın Erdoğan önceki gün meseleyi başkalarının üstüne yükledi. Ülkeyi yöneten sensin, LPG'ye, mazota, benzine, elektriğe zam yapan sensin. Bu fiyat artışları fırsatçılar yüzünden oluyor diyorsun, fırsatçı sen misin? Ancak atıp tutuyorsun. Madem öyle çık gereğini yap. Milletin sırtına yapışmış keneleri sök at. Kenelere bir el atsa, ya AK Parti kodamanı ya da eş, dost, tanıdık çıkacak" dedi.

"BİR DIŞ GÜÇ GELSE..."

Akşener şunları söyledi:

"Dış güçler, lobiler Türkiye'ye birisini gönderseydi ve bu sistem nedeniyle birisi başa gelseydi ne olurdu? Türk Lirası'nın değeri düşsün diye ne gerekiyorsa yapardı değil mi? Türkiye'ye sömürge muamelesi yapar yabancıları davet ederdi değil mi? Türkiye'yi daha çok borçlandırır ve yabancılara peşkeş çekerdi değil mi? Türkiye'nin en güçlü alanlarını çökertemeye çalışırdı. Tarım alanlarını imara açardı; buğdayı, eti ithal ederdi. Ezcümle Türk parası pul, yolsuzluğu kendine yol ederdi değil mi? Şimdi bu zihin egzersiziyle AK Parti iktidarı arasındaki benzerliği fark edenler, bizim her ayna tutuşumuzda yaptıkları gibi yine bağırmaya başlayacaklar. Bir dış güç göreve gelse ancak bunları yapardı."

Akşener, "Beceremediği halde makam, mevki işgal etmek en büyük ihanettir. İşte o nedenle kendisinin niyetinin bir önemi yok. Cehalet ve ihanet aynı yola çıkar. İktidardakilere sesleniyorum; ekonomiye ettiğiniz ihanetin ispatı televizyonun sağ alt köşesinde duruyor. Sayın Erdoğan konuşuyor dolar yükseliyor, Sayın Erdoğan konuşuyor enflasyon artıyor. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Gerçek ortada duruyor. Esnaf perişan, sanayicimizin eli ayağı bağlanıyor. Mutfaktaki yangın büyüyor. Yetkiyi aldınız, görevi kötüye kullandınız. Eşe, dosta, yandaşa çalıştınız. Vatandaş yoklukla mücadele ederken siz israf içinde yüzdünüz. Bunun bedelini ilk sandıkta ödeyeceksiniz" diye konuştu.

"GETİR SANDIĞI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" sözlerine de değinen Akşener, "İki hafta önce ekonomiyi şaha kaldırıyordun. Ekonominin kitabını yazıyordun, hayırdır hesabın mı şaştı? Anlatacak masallar mı bitti? Türkiye ekonomisini işgal etmeye kalkanlar sen, 5 müteahhit ve yandaşlardan başkası değil. Ekonominin dibe vurmasının sebebi sensin. Şimdi kendi kendinle mi mücadele edeceksin? Sen saçmaladıkça olan bu memlekete oluyor. Gel kendini de milleti de yorma, getir sandığı gerisini biz hallederiz. Sen yeter ki gölge etme biz başka ihsan istemiyoruz" dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, "Bu ucube sistem, kişisel tercih ve ihtirasların devletin önüne geçmesine sebep oluyor. Bu ucube sistem Türkiye'nin önünü açmak yerine, Erdoğan ve arkadaşlarının vasatlığına tercih ediyor. Sistem sebep, ekonomik kriz sonuçtur" diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN DURUMLARI

Aynı zamanda öğretmen olan Meral Akşener, kürsüde milletvekillerine hitap eden atanamayan bir öğretmenin konuşmasının ardından, "Kalpten, bu ülkeyi yönetenler adına sizden özür diliyorum. O beğenmedikleri cumhuriyet, çıkardığı bu eğitim anlayışını birinci öncelik yapmışken, bizim yaş grubumuzda nereden olursanız olun cumhuriyetin eğitim sistemi bizi buralara getirdi. Bugün Tunceli'den bir kız çocuğu, Edirne'nin köyünden bir kız çocuğunu veya herhangi bir şehrimizden kız çocuğu benim şansıma sahip değilse batsın bu dünya..." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar