Sınır duvarı bitme aşamasına geldi

Terör örgütü mensuplarının sızma girişimi ve yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla Suriye sınırına yapılan duvar tamamlanırken, İran sınırına örülen duvar bitme aşamasına geldi.

Sınır duvarı bitme aşamasına geldi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
9 Haziran 2018 Cumartesi 09:34

Sınırların güvenliği amacı ile yapılan duvarlar ilk önce Suriye sınırı ile başlamıştı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı.

TOKİ, Suriye sınırında 564 kilometre uzunluğundaki duvarı bitirdikten sonra İran sınırında 144 kilometrelik sınır duvarının inşasına başladı. İran sınır duvarı da bitme aşamasına geldi. Şimdi de Hakkari Yüksekova’da Esendere Gümrük Kapısı ile Dolaylı Tepe arasındaki 43 kilometrelik hat üzerinde güvenlik duvarı inşa edilecek.

Sınır duvarına yakın noktalarda mayın tabelaları bulunuyor. Suriye’de sınır duvarının yanında, sınır hattı boyunca uzanan yeni bir yol da dikkat çekiyor. Askerin rahat devriye atması amacıyla bu yolun yapıldığı dile getiriliyor. Yol çalışması 30-40 kilometrelik bir mesafede 15 dakika içerisinde devriye atılmasını sağlıyor.

 5 KATLI 22 ADAT KULEKOL İNŞA EDİLDİ

SURİYE ve İran sınırını kapsayan güvenlik hattı projesi kapsamında güvenlik duvarının yanı sıra Gaziantep-Kilis sınır hattında 15 metre yüksekliğinde ve 5 katlı 22 adet ‘kulekol’ inşa edildi.

Bu binaların havan ve roket saldırılarına karşı dayanıklı malzeme ile inşa edildiği belirtildi.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ 59 KAPI YAPILDI

Güvenlik duvarı ve kulekolların yanı sıra yüksek güvenlikli kapılar da yapıldı. 7 bin ton ağırlığında bir aracın 80 kilometrelik hızla çarpmasına dirençli Balistik yüksek güvenlikli kapılar kurşun geçirmiyor. 5 metre genişliğinde ve 3.20 metre uzunluğunda olan kapılar 44’ü Suriye sınırında, 15’ini ise İran sınırında inşa edildi. Toplam 59 kapıda, en üst seviyede güvenlik sağlayan özel malzemeler kullandı. Duvar ve yolun tamamı Türk firmaları tarafından inşa edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar