için kaldı

Bakan Selçuk yanıtladı! Sınıfta kalma geri gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikmal ve sınıfta klama uygulamalarının yeniden hayata geçirileceğini belirterek, ''Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak'' dedi.

Bakan Selçuk yanıtladı! Sınıfta kalma geri gelecek mi?
Son Güncelleme: 23 Kasım 2019 Cumartesi 08:45
23 Kasım 2019 Cumartesi 08:15

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf tekrarının kaldırılmasının öğrencilerin performansını olumsuz etkilediğini söyledi.

"Sınıf tekrarı şartı olmadığı için..."

"Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceğiz” diyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerimizin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansı düştü. Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" açıklamasını yaptı

“Yeterliliği ölçen eğitim alt yapısı kurulacak”

Bakan Selçuk temel derslerin de aşamalandırılacağını belirterek, "Örneğin matematik dersi 1, 2 ve 3 olarak bölünecek. Matematik 1'i geçemeyen matematik 2'yi alamayacak.Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kuracak" diye konuştu.

Bakan Selçuk, tasarım aşamasında olan yeni karne çalışması hakkında da bilgi veren Selçuk, "Yeni karnelerde temel derslerde notun yanında başarı ve eksikliklerin nedenleri de belirtilecek" açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar