için kaldı

Silivri'de doğal gaz boru hattında patlama! İBB'den açıklama geldi...

İstanbul Silivri Akören köyünde doğal gaz patlaması meydana geldi. 12 araç ve 45 itfaiye personelinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Silivri'de doğal gaz boru hattında patlama! İBB'den açıklama geldi...
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
6 Ekim 2018 Cumartesi 18:05

Silivri'de, Gazitepe Mahallesi'ndeki tarlaların bulunduğu bölgeden geçen doğalgaz ana iletim hattında, yol yapım çalışması sırasında patlama meydana geldi.

Patlama sonrası hatta yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine, Avcılar, Mimarsinan, Çatalca ve Silivri itfaiye gruplarından 12 araç ile 45 personel sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, hattaki gazın kesilmesinin ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.

"Yangın yerleşim yerlerine uzak"

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar CNN TÜRK canlı yayınında, yangının yerleşim yerlerine uzak olduğunu söyledi. Patlamanın doğalgaz nakil hatlarının olduğu bölgede meydana geldiğini söyleyen Işıklar, "BOTAŞ tesislerine de çok uzak. Çok büyük risk olmadığnı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"BOTAŞ doğal gaz boru hattının geçtiği yerde yangın çıktı"

Silivri Akören Köyü Muhtarı Hüseyin Ergün, "Yangın köyün 3- 4 kilometre dışında çıktı. Yangın 10-15 metrelik alanda etkili, köy için bir tehdit yok. Güçlü bir patlama duyduk. Sebebini bilmiyoruz. İGDAŞ yetkilileri ve çok sayıda itfaiye olay yerinde çalışıyor. BOTAŞ doğal gaz boru hattının geçtiği yerde yangın çıktı" dedi.

İHA muhabiri Yusuf Eker olayla ilgili şunları aktardı:

Kuzey Marmara Otoyolu'nun çalışmasının bulunduğu bölgede patlama meydana geldi. Görgü tanıkları savaş uçağı düşmüş gibi bir ses çıktığını söylüyor. İtfaiye şu anda müdahale edemiyor. Yangının sönmesini bekleyecek. İtfaiye ekipleri özel kıyafetleri giydi bekliyor. Muhtemelen İGDAŞ ekipleri gazı kesti sanırım. Şu an yangının şiddeti düştü. İtfaiyelerin yanı sıra jandarma ve ambulanslar burada. Şu an bir patlama yok. 30-40 metreye yükselen alevler var.

İBB'den açıklama geldi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Silivri Kadıköy Mahallesi'yle Akören Mahallesi arasındaki açık arazide doğal gaz boru hattında yaşanan patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Çatalca’da açık arazide boru hattında patlama meydana geldi. Yangına İstanbul itfaiyesi Avcılar, Mimarsinan, Çatalca, Silivri grupları 12 araç 45 personel ile güvenli noktada bekletiliyor. Çevreye yayılmaması için müdahale ediyor. Patlamanın İGDAŞ boru hattında olmadığı tespit edildi. Patlamanın nedeni ve hat bilgileri araştırılıyor. İlk bilgilere göre olayda ölen ve yaralanan yok. Çatalca’da meydana gelen olay boru hattının kapatılmasıyla kontrol altına alındı. Yangın İstanbul gaz dağıtımını etkilemiyor. İtfaiye ekipleri çevre güvenliği sağlıyor” denildi. 

Bir açıklama da İGDAŞ'tan geldi

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş'den (İGDAŞ) yapılan açıklamada ise patlamanın doğalgaz ana iletim hattında meydana geldiği belirtilerek, "Yetkililer tarafından olayın kontrol altına alındığı ifade edilmiştir. Söz konusu hat İGDAŞ doğalgaz şebekesinin dışında kalmaktadır. İstanbul doğalgaz şebekesini ve gaz arzını olumsuz yönde etkileyecek bir durum söz konusu değildir" denildi. 

"Bölgede herhangi bir gaz kesintisi söz konusu değil"

BOTAŞ'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Patlama nedeninin altyapı çalışması olduğu tahmin ediliyor. Bölgede herhangi bir gaz kesintisi söz konusu değil. Yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor" denildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar