Meteoroloji duyurdu! Sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji, ülkenin güney ve batı kesimlerinde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağını doğu kesimlerinde ise yağmur ve yüksek kesimlerinde kar yağışını etkili olabileceğini duyurdu.

Meteoroloji duyurdu! Sıcaklıklar artıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Nisan 2019 Salı 08:55

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre Türkiye’nin güney ve batı kesimlerinde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağını doğu kesimlerinde ise yağışların olabileceği ifade edildi.

Tahminlere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas, Tokat, Ordu, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Zirai don tehlikesi

Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

İllere göre hava durumu

İstanbul 7°C, 17°C

Parçalı bulutlu

Ankara 0°C, 16°C

Parçalı bulutlu

İzmir 11°C, 22°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

Antalya 12°C, 24°C

Parçalı bulutlu

Düzce 2°C, 18°C

Parçalı bulutlu

Trabzon 9°C, 12°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

Erzurum -2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Diyarbakır 5°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar