Semih Yalçın’dan oğlu için mesaj: Allah kimseyi böyle bir acıyla sınamasın

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, geçtiğimiz hafta Ankara Kalesi'nde kayalıklardan düşerek yaşamını yitiren oğlu Turan İlteber Yalçın için mesaj yayınladı

Semih Yalçın’dan oğlu için mesaj: Allah kimseyi böyle bir acıyla sınamasın
Son Güncelleme: 24 Ekim 2019 Perşembe 11:04
24 Ekim 2019 Perşembe 11:01

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın oğlu Turan İlteber Yalçın, Ankara Kalesi'nde kayalıklardan düşerek hayatını kaybetmişti. Yalçın, taziye dileklerini iletenlere teşekkür mesajı yayınladı.

"Acımız çok büyük lakin rıza, tevekkül ve inkıyadımız kuvvetlidir" diyen Yalçın, "Oğlum Turan İlteber’in vefatı dolayısıyla aziz milletimizin bütün bu yüksek beşeri değerlerle mücehhez fertleri tarafından gösterilen tesanüt, beni ve kederli ailemi ziyadesiyle duygulandırmış ve onurlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Yalçın mesajında, "Gündelik hayatta insanı meşgul eden siyasi ve kişisel mücadelelerin, kavga ve çekişmelerin yerini, ölüm gibi insanı uyaran ilahî ikaz karşısındaki teslimiyet ve rıza almıştır. Küskünlüklerin, dargınlıkların ve husumetin yerini; hoşgörü, itidal ve kalplerdeki yumuşama doldurmuştur. Zira her ölüm, insanoğlu için ayrı birer ibret levhasıdır" dedi.

Cenazeye katılanlara ve taziyelerini iletenlere teşekkür dileklerini ileten Yalçın "Yüce Rabbimden; çoluk çocuk sahibi hiçbir Müslüman’a, hiçbir siyaset erbabına, hiçbir vatandaşımıza, hiçbir Ülküdaşıma evlat acısı tattırmamasını, tahammülü zor ve böylesine ağır bir imtihanla hiç kimseyi sınamamasını bütün kalbimle niyaz ediyorum" dedi.

Semih Yalçın kimdir?

Edip Semih Yalçın, Sivas'ın Gemerek ilçesinde 1958 yılında dünyaya geldi. Semih Yalçın, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsünde yapan Yalçın, doktorasını Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Semih Yalçın, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yardımcı doçent, doçent ve profesör oldu.

Semih Yalçın, Dekan Yardımcılığı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yalçın'ın bilim, fikir ve siyasete dair 14 kitabı ve 49 tane de makalesi bulunmaktadır.

Semih Yalçın, 24. Dönemde Gaziantep, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA), Millî Savunma ve İçişleri Komisyonu Üyeliği yaptı. Semih Yalçın, şuan MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevi yürütmektedir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yalçın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar