Selvi: FETÖ’cülerin darbe beklentisi bitti mi?

Yazar Abdulkadir Selvi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün yeniden bir darbe beklentisi içinde olup olmadığını kaleme aldı.

Selvi: FETÖ’cülerin darbe beklentisi bitti mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 10:19

  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  daha önce yaptığı bir açıklamada Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe çağrısı yaptıklarını ifade etmişti. Soylu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. Yeni bir darbe, yeni suikast planları var. Ama buna güçleri yok. FETÖ, sübliminal mesajlarla darbe çağrısı yapmaya devam ediyor. Ülke içinde tehdit oluşturabilecek FETÖ hücreleri var”

 “FETÖ’CÜLERİN DARBE BEKLENTİSİ BİTTİ Mİ?”

 Yazar Abdulkadir Selvi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe beklentisi olup olmadığını köşesine taşıdı.

 Adil Öksüz’ün 15 Temmuz’un kara kutusu olduğunu belirten Selvi,  darbe planının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e onaylattıktan sonra Türkiye’ye döndüğünü söyledi. Selvi, Öksüz’ün 15 Temmuz gecesi darbenin yönetildiği Akıncı Üssü’nde olduğunu ifade etti.

 Yazar Selvi, Adil Öksüz’ün kozmik bir insan olduğunu ve  konuşması halinde 15 Temmuz’un aydınlanacağını yazdı

Selvi yazısında, “Alman devleti istemediği sürece Adil Öksüz’ü yakalamak mümkün değil; Amerikan devleti vermediği için Fetullah Gülen’i alamadığımız gibi. Neden? 15 Temmuz bir “FETÖ-NATO darbesi” olduğu için.” İfadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısının devamı  şöyle:

“darbe tehlikesi büsbütün bertaraf edildi mi? Cezaevindeki darbecilerin konuşmalarından bu umutlarını korudukları anlaşılıyor. Yaklaşan seçimler nedeniyle bir algı operasyonu suçlamasına maruz kalmak istemem. Ama darbecilik virüsü bir kez insanın içine girmeye görsün. Darbeler tarihimiz bu örneklerle dolu.

Örneğin Talat Aydemir, darağacına çıkana dek darbecilik fikrinden vazgeçmedi.

Talat Aydemir, 27 Mayıs’ın eksik bırakıldığına inanıyordu. 22 Şubat 1962’de başarısız bir darbe girişiminde bulundu. İsmet Paşa tarafından affedildi. Ama onun ilk işi 20 Mayıs 1963’te kalkışacağı yeni darbenin hazırlıklarına başlamak oldu. İkinci darbe girişiminde de başarısız olunca darağacında can verdi.

27 Mayıs’tan önce Binbaşı Samet Kuşçu ihtilal hazırlıkları yapan ‘9 Subay’ cuntasını ihbar etti. Askeri mahkeme darbeyi ihbar eden Kuşçu’yu tutuklayıp, darbecileri serbest bıraktı. İlk işleri yeni darbe planları hazırlamak olan ‘9 Subay’, 27 Mayıs’ı yapan çekirdek kadro arasında yer aldı.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN UYARISI

15 Temmuz’da kanlı darbe girişiminde bulunan FETÖ’cüler de bir gün darbe olacağı inancıyla yaşıyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. Yeni bir darbe, yeni suikast planları var” demişti.

15 Temmuz darbe girişiminin sevk ve idare edildiği Akıncı Üssü’nün komutanı olan Hakan Evrim, eşi ile 23 Mart 2017 tarihindeki kapalı görüşmede, yeni darbe imasında bulunuyor.

“Hakan Evrim-Fırın! İşte fırından ekmekleri demiş, o, hepsi olmadı, çıkarın demiş ya tamam demiş yani. Olay bitti demiş. Yeter bu kadar demiş yani.”

Diyen kim? Fetullah Gülen.

Eşi, “Boşver şimdi onları. Öbürlerini söyle” diye uyarıyor.

Hakan Evrim devam ediyor...

“Şu andan itibaren süreç başlıyor yani. Tamam mı? İlknur’um. Ve önümüzdeki dönem böyle bir şey olacak yani. Her şey. Süreç başlıyor yani. Süreç başlıyor.”

Hakan Evrim mesaj vermeyi sürdürüyor: “Şu anda bunun son safhasını yaşıyoruz. En son safhada hani şey oluyordu ya, birbirlerine giriyorlardı ya öbürleri. Aynı safha bak.”

Gülen’in, iktidarı kast ederek birbirlerine girecekler böylece son safhaya ulaşılacak, son safhada, ”uzun adam” gidecek mesajına gönderme yapıyor. Uzun adam, Erdoğan...

AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA...

Eşi, Almanya’da görev yaptıkları sırada görüştükleri FETÖ’nün önde gelen isimlerinden Abdullah Aymaz’la ilgili bir hatırlatmada bulunuyor. “Onun yazısında, ’Ağaçlar çiçek açtığında’... Ben okudum yazıyı” diyor. Abdullah Aymaz‘ın, “Bahar: Cihetsiz kuş sesleri” başlıklı yazısı Zaman Amerika’da yayınlanmıştı. Hakan Evrim mesajı alıyor. “Yaa... Öyle yani? Öyle yani? O kadar!” diyor. Ardından eşine evinde yiyeceği yumurtanın siparişini veriyor: “Evde tereyağı var mı? Aynur tereyağı getirsin. Ödemiş tereyağı. Ben yağda yumurtayı çok özledim. Tereyağında yumurta istiyorum. Sarısını patlatmayacaksınız.”

Eşi ayrılırken, “Eve bekliyoruz seni, tamam mı” diyor Hakan Evrim, “Tamam. Tereyağı bekleyin” diyerek konuşmayı sonlandırıyor. 27 Mayıs’ı yapanlar ilk cuntayı, ”yumurtalı sucuk” yiyerek kurmuşlardı. FETÖ’cüler ise yeni darbeyi evlerinde tereyağlı yumurta yeme inancıyla bekliyorlar.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar