Selin Sayek Böke CHP kurultayına aday olacak mı?

CHP'de imza toplama çalışmaları devam ederken ortaya atılan iddialarda gün geçtikçe artıyor. Selin Sayek Böke CHP kurultayına aday olacak mı? sorusu gündeme geldi. İşte Selin Sayek Böke CHP kurultayına aday olacak mı? sorusunun cevabı.

Selin Sayek Böke CHP kurultayına aday olacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
19 Temmuz 2018 Perşembe 12:08

Selin Sayek Böke CHP kurultayına aday olacak mı?

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın isimler tarafından olağanüstü kurultay için başlatılan imza toplama çalışması devam ederken, bir çağrı da parti içindeki bir başka ekipten geldi.Peki Selin Sayek Böke CHP kurultayına aday olacak mı?

Yapılan açıklamada, adil ve güvenli koşullarda olmayacağı bilinerek girilen 24 Haziran seçimlerinin CHP adına “açık bir başarısızlıkla” sonuçlandığı belirtilerek “24 Haziran seçim sonuçları CHP’de uzun döneme yayılmış siyasetsizliğin eseridir. Hal böyleyken CHP’nin mevcut yönetimi, bugünkü siyaset anlayışını sürdürmekte ısrarlıdır. Yeni bir siyasete olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Bugünün olağanüstü koşulları, siyasi mücadeleyi toplumla buluşturacak, Meclis’i de içeren ama mutlaka onun da dışına taşan bir siyaseti gerektirmektedir” cümleleri kullanıldı.

DELEGELERE DAVET

CHP’nin “sağdan oy alma kaygısıyla içine düşürüldüğü siyasetsizlik ve ideolojik kafa karışıklığının” acilen giderilmesi, Türkiye’nin tüm temel sorunlarıyla yüzleşen ve çözümler üreten bir siyasi program oluşturulması, parti tüzüğünün değiştirilmesi, yerel seçim adaylarının belirlenmesinde önseçimin benimsenmesi istenen çağrıda, “Partimizin vakit geçirmeden olağanüstü kurultaya gitmesi zorunludur. CHP delegelerini olağanüstü kurultay için imza vermeye davet ediyoruz” söylenildi. 

Selin Sayek Böke CHP kurultayına aday olacak mı?

CHP Milletvekili Ali Şeker ise, Yol TV'de katıldığı bir programda dikkat çeken sözler sarf etti.

Şeker, Kurultay ile ilgili olarak desteklediği adayın CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke olduğunu belirtti. Şeker, kendisi ile beraber birçok delegenin de Böke'yi desteklediğini iddia etti.

Şeker, ''“Biz Selin Sayek Böke’nin adaylığını isteyen, düşünen arkadaşlarız. Birçok Kurultay delegesinin de bu yönde bir talebi var. Ancak bu süreçte durum nasıl olur, Selin Hanım bu konuda ikna olur mu, bunu zaman gösterecek. Bizim düşüncemiz daha çok Selin Hanım’ın aday olması yönünde” açıklamasını yaptı. 

Oktay da istifa etti

Öte yandan CHP'nin Ekonomiden ve İş Dünyası'ndan Sorumlu Başdanışmanı Ekrem Kerem Oktay, yaptığı açıklamada partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Halkımız CHP’nin yenilenmesini ve çok daha güçlü bir şekilde demokrasi mücadesine liderlik etmesini bekliyor. Bu talebin gereğini yerine getirmek hepimizin temel görevidir" ifadelerine yer verdi.

BAYKAL CHP'DEKİ KURULTAY İÇİN İMZA TOPLANMASINA NE YORUM YAPTI?

CHP'de kurultay için imza süreci ve liderlik tartışmaları devam ederken eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurultay çağrısıyla ilgili tavrı ortaya çıktı. Gazeteci Can Ataklı Sözcü Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında dün bazı isimlerin Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret ettiğini belirtti. Baykal'ın toplanan imzalar için "CHP'nin bir yeniliğe ihtiyacı olduğu doğru. Ama bu tür imza toplayarak kurultay çağrısı yapmak partiye zarar verir, partiyi geriye götürür." dediğini yazdı.

SELİN SAYEK BÖKE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Selin Sayek Böke sosyal medya hesabından ''Partimizin yönetim anlayışını; siyasi-ideolojik çizgisinden örgütlenmeye , toplumla kurduğu ilişki biçiminden parti yönetimine kadar devrimci biçimde değiştirmesi gerekliliktir.'' açıklamasını yaptı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar