için kaldı

Selçuk: Tatil ekran karşısında yaşanacak bir hadise değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, " Tatil kavramı sadece amaçsız ve boş bir şekilde ve özellikle de ekran karşısında yaşanacak bir hadise değil" dedi.

Selçuk: Tatil ekran karşısında yaşanacak bir hadise değil
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
14 Haziran 2019 Cuma 16:02

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara'nın Ayaş ilçesinde Bünyamin İlkokulu'nda öğrencilerin karnelerini dağıttı

Bakan Ziya Selçuk, Bünyamin İlkokulu'nda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı karne dağıtım törenine katıldı. Törende, Ankara Valisi Vasip Şahin, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü de yer aldı. Bakan Selçuk, öğrencilerden oluşan seğmen ekibiyle karşılandı. Gösteri yapan ekibi tebrik eden ve hediye veren Selçuk, daha sonra sınıfa geçip öğrencilere karnelerini dağıttı, onların heyecanına ortak oldu.

Daha sonra müzik atölyesine giden Bakan Selçuk, öğrencilerden oluşan saz ekibinin seslendirdiği türküleri dinledi. Ardından kısa bir konuşma yapan Selçuk, karne gününün kendileri için bir bayram günü sayılabileceğini ifade ederek, "Hasat günü, harman günü olarak da değerlendirilebilir. Eğitimin bir bütün olarak, sadece sınıfların içinde değil, bir hayat sahnesinde yürüyen bir iş olduğunu, evin içinde, sokakta, sosyal medyada, ailede, her yerde icra edilen bir süreç olduğunu tekrar tekrar vurguluyoruz" dedi.

Öğrencilere karneleriyle birlikte yaz tatili için etkinlik önerileri listesi verdiklerine işaret eden Bakan Selçuk, "Çünkü bu etkinlikler marifetiyle çocukların kendilerini tanıyabilecekleri, hangi beceri alanlarında güçlü olduklarını fark edebilecekleri bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Tatil kavramı sadece amaçsız ve boş bir şekilde ve özellikle de ekran karşısında yaşanacak bir hadise değil elbette. Özellikle ekrandan uzak kalabilmek için 'daha iyi bir teklifiniz var mı?' sorusuna cevap vermemiz gerekir. Çocuklar, ekranlarından uzak bir şekilde ne tür faaliyetlerle karşı karşıya kalırlarsa kendilerini geliştirme imkanı bulurlar? Anne babalarıyla daha kaliteli zaman geçirirler ve yaz tatilini öğrenmenin yeni bir aşaması, yeni bir süreç olarak değerlendirebilirler" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar