Şehit pilotların manevrası facianın büyümesini engelledi

İstanbul Sancanktepe'de meydana gelen uçak kazasında 4 asker şehit oldu 1 asker yaralanmıştı. Olay aydınlanmaya başladıkça pilotların yaptığı manevra, facianın büyümesini nasıl engelledikleri bir kez daha gözler önüne serildi.

Şehit pilotların manevrası facianın büyümesini engelledi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
26 Kasım 2018 Pazartesi 14:04

İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu için havalanan askeri helikopter binaların arasına düştü. Kazada 4 asker şehit olurken 1 asker de yaralanmıştı.

Olay yerinden açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar şu ifadeleri kullandı: Bu kahraman pilotlarımız, şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirme çabasına girmişlerdir. Ve bunu da gördüğünüz gibi hiç kimseye zarar vermeden gerçekleştirmek için anlaşılıyor ki büyük çaba göstermişler ve bunu da bir ölçüde sağlamışlardır. Havaalanına çok yakın olmalarına rağmen maalesef havaalanına ulaşmaları mümkün olmamıştır. İncelemeler başlatılmış, hem adli hem idari soruşturma sürmekte. İlgili makamlar çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çerçevede biz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ameliyathanedeki arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sancaktepe'de düşen helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aileleri ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu nedenle gecikmemden dolayı da haklarınızı helal ediniz." dedi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, "İstanbul'dan gelen helikopter kazası haberiyle yüreğimize ateş düştü... Helikopter kazasında şehit verdiğimiz evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı evladımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu, "İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı askerimize acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar