Seçmen kütükleri ne zaman belli olacak 2018? Seçmen kütüğü sorgula

Seçime az bir zaman kala seçmen kütüklerinin ne zaman belli olacağı merak konusu oldu. Peki seçmen kütükleri ne zaman belli olacak 2018? Seçmen kütükleri belli oldu mu?

Seçmen kütükleri ne zaman belli olacak 2018? Seçmen kütüğü sorgula
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Mayıs 2018 Pazartesi 10:39

Seçmen kütükleri ne zaman belli olacak 2018? Seçmen kütüğü sorgula.

Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine gidecek. Yeni sisteme göre ilk defa seçime gidecek olan vatandaşlar seçimlere dair detayları merak ediyor. Merak edilen konulardan bir diğeri ise seçmen kütüklerinin ne zaman belli olacağı idi. Peki seçmen kütükleri ne zaman belli olacak 2018? Seçmen kütükleri belli oldu mu? Seçmen kütüğü sorgula

Seçmen kütükleri ne zaman belli olacak 2018?

YSK, 24 Haziran'da yapılacak seçim için yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüklerini yarın kesinleştirecek, yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belli olacak. Yurt dışı seçmenlerin oy kullanacakları tarih aralığı ve yer bilgileri de yarın sabah 08.00'den itibaren www.ysk.gov.tr adresinden ilan edilecek. Öte yandan partiler milletvekili listelerini bugün saat 17.00'a kadar YSK'ya teslim edecek.

Yüksek Seçim Kurulunca ( YSK), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurtiçi ve yurtdışı seçmen kütüklerini yarın kesinleştirecek, yurtiçi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belli olacak.

24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için YSK tarafından hazırlanan seçim takvimi işliyor.

Seçim takvimine göre, yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri yarın kesinleştirilecek ve yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belli olacak.

Seçmen kütüğü nereden sorgulanacak?

Yurt dışı seçmenlerin oy kullanacakları tarih aralığı ve yer bilgileri de www.ysk.gov.tr adresinden yarın saat 08.00'de ilan edilecek. Aynı zamanda mahalle muhtarlıklarından da öğrenebilirsiniz. 

Cumhurbaşkanı seçimi ile milletvekili genel seçiminde yurt içinde 56 milyon 342 bin 263, yurt dışında da 3 milyon 49 bin 65 olmak üzere toplam 59 milyon 391 bin 328 seçmen sandık başına gidecek.

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne AK Parti, BTP, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılacak.

Seçmen kütüğü sorgula

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar