için kaldı

Seçim sonrası dilini kesti

Hindistan'da desteklediği partinin seçimi kazanması durumunda "dilini kesme" sözü veren 29 yaşındaki kadın, resmi sonuçlar açıklandıktan sonra sözünü tuttu. Muthalamman tapınağına giden genç kadın, pandemi kısıtlamaları nedeniyle içeri giremeyince kapının önünde dilini kesti.

Seçim sonrası dilini kesti
Son Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 09:44
5 Mayıs 2021 Çarşamba 09:44

Koronaya teslim olan ve ölüm sayılarında günlerdir dünya rekoru kıran Hindistan bu sefer ilginç bir haber ile gündemde. Ülkedeki eyalet seçimleri sonuçlandı. Yoğun geçen siyasi yarış sonrası oldukça sıra dışı bir olay yaşandı.

Desteklediği partinin seçimi kazanması durumunda 'dilini kesme' sözü veren kadın, resmi sonuçlar açıklandıktan sonra sözünü tuttu. Ülke basınında yer alan habere göre, Vanitha isimli 29 yaşındaki kadın dilini kesti. Dün verdiği sözü yerine getirebilmek için Muthalamman tapınağına giden kadın pandemi kısıtlamaları nedeniyle içeriye giremeyince dilini kapının önünde kesti. Tapınağın merdivenlerinde baygın halde bulunan Vanitha'nın hastanede tedavi altına alındığı açıklandı.

Hastaneden yapılan açıklamada kadının dilinden 1 santimetre kestiği bilgisine yer verildi. Aynı açıklamada, yapılan müdahale sonrası kadının yeniden konuşabileceğinin de altı çizildi.

29 yaşındaki kadının desteklediği DMK ve ortakları eyalet meclisinde 234 üyenin 159 sandalye kazanarak çoğunluk oldu. Bu sonuçlar sonrası Muthuvel Karunanidhi Stalin, Eyaletin yeni Başbakanı oldu. Stalin, 7 Mayıs günü yemin edip görevine başlayacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar