Soylu: Seçilerek yasalar karşısında aklanamazsınız

HDP’li 3 belediyeye atanan kayyum hakkında çıkan tartışmalara değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Seçilmişlikten başka bir şey söylemiyorlar. Seçimler bir hukuk mahkemesi değildir. Seçilerek yasalar karşısında aklanamazsınız" dedi

Soylu: Seçilerek yasalar karşısında aklanamazsınız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:05
22 Ağustos 2019 Perşembe 11:08

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yılbaşından beri 80 bin 570 operasyonda 635 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları görevden alınmıştı. Görevden alınmaların sonrasında kamuoyunda ‘seçilmişlik’ tartışmaları da başladı.

 Bu tartışmalar hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

“3 Belediye başkanını görevden aldık. Kanunların verdiği yetkiyi, yine kanunların verdiği sorumluluğu yerine getirmek için kullandık. Yanlış hiçbir şey yapmadık. 3 günden beri bu adamlar ve kadın, terör örgütüyle alınmıştır denilmesine rağmen inkar etmiyorlar. Seçilmişlikten başka bir şey söylemiyorlar. Seçilmişlik elbette ki değerlidir ancak demokrasi bir truva atı değildir. Seçimler de hukuk mahkemesi değildir. Suçu işleyip seçime girerek yasalar karşısında aklanamazsınız. Sandık ayrıdır, mahkeme ayrıdır.

Geçen dönem aynı suçtan aldığımız adamı tekrar aday yaptılar. PKK ile iltisaklı kişilere müdahale ettiğimiz için biz kabahatli olduk. Dün bu mücadeleyi verdiğimiz bazıları ucuz siyaset pozisyonu adına hiç beklemediğimiz pozisyonları ortaya koyuyorlar. Biz yolumuzdan dönecek değiliz. Eğer dağda silahlı mücadeleyi evlatlarımız veriyorsa, sınır ötesinde bu ülkeye saldıranlara karşı can pahasına büyük bir mücadele veriyorsak bunu yapmak zorundaydık. Çünkü o teröriste moral de mama da o belediyelerden gidiyor"

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar