için kaldı

Satışlar yüzde 400 arttı: Doğal gaz zammı vatandaşı sobaya yöneltti

Doğal gaz ve elektriğe gelen peş peşe zamlar vatandaşı sobaya yöneltti. Şanlıurfa'da soba satışları yüzde 400 artış gösterdi. Şanlıurfa Sobacılar ve Bakırcılar Derneği Başkanı Adnan Uncu, soba satışlarının geçen yıla göre dörde katlandığını belirterek "Doğal gaz fiyatları aşırı arttığından herkes eski tarz sobalara dönüyor. Yaptığımız malları doğuya, batıya ve yurt dışına gönderiyoruz." dedi.

Satışlar yüzde 400 arttı: Doğal gaz zammı vatandaşı sobaya yöneltti
Son Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 14:43
17 Kasım 2022 Perşembe 14:30

Doğal gaz ve elektriğe gelen zamlar nedeniyle vatandaş sobaya geri döndü. Şanlıurfa'da soba satışları sezon yeni başlamasına rağmen yüzde 400 arttı.

Şanlıurfa Sobacılar ve Bakırcılar Derneği Başkanı Adnan Uncu da soba satışlarının geçen yıla göre dörde katlandığını belirtti.

Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre, "Sattığımız malları yerine tekrar koyamıyoruz. Enflasyon nedeniyle yeni ürün alamıyoruz” diyen Uncu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğal gaz fiyatları aşırı arttığından herkes eski tarz sobalara dönüyor. Yaptığımız malları doğuya, batıya ve yurt dışına gönderiyoruz. Elektrik faturaları zaten bu bölgede çok yüksek. 200 TL gelen elektrik faturası, bin TL gelince vatandaşlar haliyle sobaya yöneldi."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar