için kaldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Şartlar ne olursa olsun Türkiye ve Türk halkı sizlerle birlikte

Oktay, KKTC'nin 36. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Başbakanlık binasında KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Oktay, burada yaptığı konuşmada, güzel bir günde Kıbrıs Türkleri ile bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Şartlar ne olursa olsun Türkiye ve Türk halkı sizlerle birlikte
Son Güncelleme: 15 Kasım 2019 Cuma 20:47
15 Kasım 2019 Cuma 20:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve tebriklerini Tatar'a ileten Oktay, Ada'da huzur, barış ve refahın hakim olduğu nice yıllarda birlikte olma temennisinde bulundu.

Türkiye'nin her zaman Kıbrıs Türkü ile el ele, gönül gönüle olduğunu vurgulayan Oktay, "Şartlar ne olursa olsun Türkiye ve Türk halkı sizlerle birlikte. Siz de her şartta bizimlesiniz. Barış Pınarı Harekatı'nda bunu en net şekilde ifade ettiniz. Milletimiz adına, şahsınız ve hükümetinize harekattaki desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün dünyanın aykırı sesler çıkardığı bir ortamda KKTC hükümeti olarak net bir duruş sergilediniz. Kardeşlik bugünlerde belli olur. Bunu da gösterdiniz." diye konuştu.

Oktay, KKTC'nin ekonomik kalkınma hamlesinin çok önemli olduğunu, bu alanda Türkiye'nin her türlü desteği Kıbrıs Türklerine vermeye devam edeceğini vurguladı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da KKTC için çok önemli bir günde Oktay ve heyetini ağırladığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini anlatan Oktay, çeşitli konularda sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunları çözmek için hükümet olarak gayret gösterdiklerini vurguladı.

Tatar, "Barış Pınarı Harekatı'nda dualarımız ve desteğimiz sizlerle oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümetinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük başarısını mutlulukla izledik. Ne kadar doğru bir harekat olduğunu bugün görüyoruz. Sizleri kutluyor, Mehmetçiklerimize şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünün KKTC'nin kırmızı çizgisi olduğuna dikkati çeken Tatar, "Günün birinde bir anlaşma olacaksa siyasi eşitlikten ziyade egemen eşitliğin tartışılması gerekmektedir. Burada devlet olgusunun kabul görmesi gerekiyor. Bu büyük mücadelede önemli olan bizim varlığımızın devam etmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar