Şarkıcı Gülşen gözaltına alındı!

İmam hatiplilere yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen gözaltına alındı. AK Parti yönetimi, bakanlar ve Diyanet'ten de Gülşen'e art arda tepkiler geldi. Milli Eğitim Bakanlığı da, şarkıcının hakaret içeren sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

Şarkıcı Gülşen gözaltına alındı!
Son Güncelleme: 25 Ağustos 2022 Perşembe 20:54
25 Ağustos 2022 Perşembe 17:59

arkıcı Gülşen, geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sarf ettiği hakaret içeren sözleri nedeniyle tepkilerin odağında.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

 

GÖZALTINA ALINDI

Savcılığın talimatı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Gülşen, söz konusu soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındı.

Gülşen'in, İstanbul Adliyesi'ne götürülerek soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermesi bekleniyor.

MEB HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı da şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

GÜLŞEN NE DEMİŞTİ?

Gülşen’in önceki akşam sahnedeyken “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntüler tepki çekmişti.  

BAKAN BOZDAĞ: BU ZİHNİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Öte yandan Gülşen'in İmam Hatip Liselilerine yönelik sözlerine art arda tepkiler geliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: İmam Hatip Liselerine ve İmam Hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellelikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağdışı zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: NEFRET SUÇUDUR VE İNSANLIK AYIBIDIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır..." ifadelerini kullandı. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir." dedi.

Çelik, "Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir." dedi.

AK PARTİLİ KURTULMUŞ: KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: "Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN TEPKİ: ŞİDDETLE KINIYORUM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gülşen'in sözlerine tepki gösterdi.

Erbaş, "En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan İmam-Hatip Okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum" dedi. 

MEHMET UÇUM: (CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞ DANIŞMANI)
Türkiye vatandaşı ama fiilen batıcı asimilasyonun çocukları dine değil İslam’a karşıdır. Kilise okullarını baş tacı eder, İmam Hatipleri aşağılarlar. Ezandan nefret eder çan sesini huşuyla dinlerler. Konu basit bir nefret suçu değil, ülkemize ve değerlerine derin bir düşmanlıktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar