Erdoğan’ın ‘mülteci’ restine AB’den yanıt:

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" sözlerine ilişkin "Sığınmacıların silah haline getirilmesi ve bize şantaj için kullanılmasını hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz." yanıtını verdi.

Erdoğan’ın ‘mülteci’ restine AB’den yanıt:
Son Güncelleme: 11 Ekim 2019 Cuma 13:46
11 Ekim 2019 Cuma 13:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanlığı toplantısında Avrupa Birliği için şu ifadeleri kullanmıştı.

“Ey, Avrupa Birliği kendinize gelin! Bizim şuandaki operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay kapıları açarız 3.6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz.

Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. Neymiş ikinci taksidi göndermeyeceklermiş. Biz zaten sizden bir şey alarak hareket etmedik. 40 milyar dolar harcadık. Bir o kadar daha harcar yolumuza devam ederiz ama kapıları da açarız. Siz bize hiçbir zaman samimi olmadınız 1963'ten beri oyaladınız. AB'ye aldık alacağız diye oyaladınız siz dürüst değilsiniz. Hayatınız yalan üzerine kurulmuş. İstediğiniz kadar saldırın biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz”

AB’den yanıt

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter'dan paylaşımlarda bulundu:

"Türkiye eylemlerinin bir başka insani felakete yol açması ihtimalinin temel endişemiz olduğunu anlamalı. Ve sığınmacıların silah haline getirilmesini ve bize karşı şantaj yapmak için kullanılmasını da hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü tehditleri tümüyle uygunsuzdur”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar